Mw. S. Broekhuizen

Kinderarts

Broekhuizen, S.
Aandachtsgebied(en): Medische aandachtsgebieden: algemene kindergeneeskunde, neonatologie, reanimatietrainingen, diabetes

Sinds 2000 ben ik met veel plezier werkzaam in de kindergeneeskunde. Het werken met kinderen in alle leeftijdscategorieen (en hun ouders) met de grote diversiteit aan ziektebeelden die daar bij hoort blijft erg leuk. Mijn aandachtsgebied is de neonatologie en de acute opvang van de pasgeborene. Ik ben ook betrokken als instructeur bij de stichting Spoedeisende hulp voor kinderen. Deze stichting heeft als doelstelling de acute opvang van zieke kinderen te verbeteren. Hiernaast ben ik via de stichting Sintan enkele keren naar Tanzania geweest om daar de opvang van pasgeborenen te verbeteren.

Een van mijn andere aandachtsgebieden is diabetes. Kinderen met suikerziekte worden op onze gespecialiseerde poli begeleid door ons team van kinderartsen met dit aandachtsgebied, en verder een diabetesverpleegkundige, kinderpsycholoog en dietiste. Hierdoor kunnen wij de kinderen en hun ouders vanaf moment van diagnose tot aan de overgang naar de volwassen diabetespoli uitstekende zorg bieden en zijn we nauw bij deze kinderen en hun families betrokken.

Door de korte lijnen en de betrokken medewerkers is het fijn om in het WZA te werken. Er heerst hier een gemoedelijke sfeer en je kent de collega's waarmee je samenwerkt. Voor kinderen en hun ouders is het prettig dat ze op de kinderpoli altijd hun eigen vaste kinderarts zien, die vaak ook broertjes en zusjes kent. Dit maakt de zorg in het WZA laagdrempelig en toegankelijk.

Afdeling(en):

Broekhuizen, S.