Stoppen met bloedverdunners
Gebruikt u bloedverdunners? Dan is het mogelijk dat u daar een aantal dagen voor de behandeling mee stoppen. De pijnspecialist bespreekt dit met u. Als het nodig is om tijdelijk te stoppen, hoort u hoeveel dagen van tevoren u moet stoppen en wanneer u weer kunt beginnen. Hebt u nog vragen over het stoppen met bloedverdunners? Neem dan contact op met de Pijnpoli.
Vervoer regelen voor de terugweg
Na de behandeling mag u niet zelf naar huis autorijden. Dit geldt zowel voor de proefinjectie als de definitieve behandeling. Spreek daarom van tevoren af dat iemand u na de behandeling naar huis brengt. Eventueel kunt u (voor eigen rekening) een taxi regelen. Als u toch zelf rijdt en een ongeluk veroorzaakt, bent u niet verzekerd.
Medicijnoverzicht meenemen
Wilt u op de dag van de behandeling een overzicht meenemen van de medicijnen die u op dit moment gebruikt? U kunt zelf een lijstje maken, maar u kunt ook een overzicht opvragen bij uw apotheek.
Overgevoelig?
Misschien bent u overgevoelig voor bepaalde medicijnen of bijvoorbeeld voor jodium of pleisters. Als er sinds uw eerste bezoek aan de Pijnpoli iets is veranderd, wilt u dat dan doorgeven?
Eten en drinken
U kunt voor de behandeling gewoon eten en drinken.
Geen pijn meer? Koorts? Antibiotica?
Als u al een tijdje (bijna) geen pijn meer hebt, heeft de behandeling geen nut. Als u koorts hebt of antibiotica gebruikt, is het beter om de afspraak te verzetten. Wilt u in deze gevallen contact opnemen met de Pijnpoli?