Naar hoofdinhoud Naar footer

Dialyse Centrum Assen

Dialyse Centrum Assen

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 20.30 uur

Afspraak maken? Vragen?
(050) 361 94 44
Specialisme of afdeling
wachttijd icoon
Wachttijd

Bekijk hier de wachttijden

2-dsc_3674-patient-gang-x

Dialyse is een intensieve behandeling waarbij patiënten meerdere malen (vaak 3 tot 4 keer) per week naar het dialysecentrum moeten reizen om daar gedurende meerdere uren te worden gedialyseerd.

Op het terrein van het WZA is een centrum voor hemodialyse: Dialyse Centrum Assen. Het Dialyse Centrum Assen is een samenwerkingsverband van het WZA, het Dialyse Centrum Groningen (DCG) en het Martini Niercentrum (Martini Ziekenhuis).

Dialyse Centrum Groningen (DCG)

Ieder mens is uniek. Dialyse Centrum Groningen (DCG) vindt het belangrijk dat u een dialysebehandeling krijgt die aansluit op uw leven. Daarom bieden wij verschillende behandelingen, thuis en in één van onze centra in het Noorden. U kunt dialyseren door buikspoeling of hemodialyse. Dit kan 's nachts of overdag. Dialyse Centrum Groningen wil dialyse zo dicht mogelijk bij de patiënt brengen. We stemmen samen met u af hoe, waar en wanneer u dialyseert.

Wekelijks komt de arts langs. Ook de diëtist en maatschappelijk werker komen regelmatig langs.

De nefroloog

In het WZA is een internist gespecialiseerd in nierziekten. Nefrologie is het onderdeel van de Interne Geneeskunde dat zich bezighoudt met nieraandoeningen. Een nefroloog richt zich met name op de functie en werking van de nieren, en behandelt deze zo nodig met medicatie of dialyse.

Vragen? 

Met vragen over de behandeling kunt u bellen naar:

  • Dialyse Centrum Assen, telefoonnummer (0592) 32 57 30
  • Dialyse Centrum Groningen, telefoonnummer (050) 361 94 44
  • Martini Niercentrum, telefoonnummer (050) 524 54 60

Hebt u een medische vraag? Neem dan contact op met de medewerkers van de de polikliniek Interne geneeskunde. U kunt uw vraag stellen via de BeterDichtbij app.

In dringende gevallen kunt u ook bellen. De medewerkers van de polikliniek zijn op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur te bereiken op telefoonnummer (0592) 32 51 55.

Onderzoek en behandeling

Er zijn geen verwante onderzoek en behandelingen.