Naar hoofdinhoud Naar footer

Lymfoedeempoli

Openingstijden

Maandag en woensdag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 50 19
Afdelingsnummer

51

wachttijd icoon
Wachttijd

Bekijk hier de wachttijden

portret-vrouw

Als tijdens een borstoperatie de lymfeklieren in een van beide oksels zijn verwijderd, kan daar een ophoping van lymfevocht ontstaan. Dit heet lymfoedeem.

Door lymfoedeem kan uw arm opzwellen en kunt u een zwaar, moe, pijnlijk en tintelend gevoel krijgen in uw arm. Hierdoor kunt u uw arm minder goed bewegen en kunt u moeite hebben met gewone dagelijkse handelingen

Als u klachten hebt die op lymfoedeem wijzen, probeer dan eerst uw arm rust te geven.

Helpt dat niet, neem dan contact op met de mammacareverpleegkundigen. De mammacareverpleegkundigen kunnen u verwijzen naar een chirurg of verpleegkundig specialist. Deze doet verder onderzoek en maakt met u een afspraak op de afdeling Radiologie voor een echografie van uw oksel. Er wordt ook een afspraak gemaakt bij een dermatoloog. De dermatoloog overlegt met u wat voor u de beste behandeling is en verwijst u zo nodig naar een oedeemtherapeut.

Hoe neemt u contact op met de mammacareverpleegkundigen? 

  • U kunt uw vraag stellen via de BeterDichtbij app. U krijgt zo snel mogelijk antwoord, in ieder geval binnen drie werkdagen. Let op: u kunt pas een appje sturen als een medewerker van de polikliniek Chirurgie in de BeterDichtbij app een gesprek voor u heeft aangemaakt.
  • U kunt bellen. De mammacareverpleegkundigen zijn te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur op telefoonnummer (0592) 32 50 19.

Onderzoek en behandeling