Naar hoofdinhoud Naar footer

Vaatchirurgie

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 52 10
Afdelingsnummer

51

mjj-20240229-wza-6

U komt bij de vaatchirurg wanneer er problemen zijn met uw bloedvaten. Het kan zijn dat u vernauwde bloedvaten hebt, waardoor het bloed er niet goed doorheen kan stromen. We spreken dan van aderverkalking of arteriosclerose. Soms is een bloedvat dun en slap geworden en loopt u het risico dat het bloedvat scheurt (aneurysma) of dat zich bloedpropjes (embolieën) vormen. Ook als u spataderen hebt, kan de vaatchirurg u helpen.

Vaatkeurmerk
Het WZA heeft het Vaatkeurmerk van Harteraad. Dit betekent dat de vaatzorg voldoet aan de kwaliteitseisen die zijn opgesteld door de beroepsgroep van de vaatchirurgen en andere betrokken specialismen.

Regionale dienst acute vaatchirurgie
Voor acute vaatproblemen zoals een aneurysma werkt het WZA samen met de ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen in één regionale vaatdienst. Bij een acuut en ernstig vaatprobleem 's avonds, 's nachts of in het weekend wordt u meteen naar het dienstdoende ziekenhuis gebracht. Ook met het Martini Ziekenhuis in Groningen is een vaatdienst afgesproken. Bij toerbeurt is er een vaatchirurg aanwezig ofwel in het WZA ofwel in het Martini Ziekenhuis.