Naar hoofdinhoud Naar footer

Wilhelmina Apotheek

24-uurs service

Openingstijden

De apotheek is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. 
Let op! Tussen 18.00 - 8.00 uur en op zon- en feestdagen zijn we alleen beschikbaar voor spoedrecepten. Hier zijn extra kosten aan verbonden. 

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 30 23 24
l-afbeeldingen-wza-wza-stockfotos-161215-nieuwe-huisstijl-medicijnflesje

De Wilhelmina Apotheek is een ‘gewone’ apotheek in de hal van het WZA. U kunt hier uw medicijnen voor thuis afhalen, bijvoorbeeld na uw bezoek aan de polikliniek, de huisartsenpost of als u na een opname naar huis gaat. U bent ook welkom als u geen patiënt (meer) bent in het WZA. De apotheek beschikt over een groot assortiment medicijnen, de voorgeschreven medicijnen zijn vrijwel altijd op voorraad.

Dienstapotheek voor de regio

De Wilhelmina Apotheek is zeven dagen in de week en 24 uur per dag open. Wij nemen waar voor bijna alle apotheken in Noord- en Midden-Drenthe. Wij doen dienst voor de apotheken in Assen, Smilde, Beilen, Vries, Rolde, Gieten en Borger. Dit betekent dat u buiten de openingstijden van deze apotheken bij ons terecht kunt. Dit is alleen voor recepten die niet tot de volgende dag of na het weekeinde kunnen wachten, want u betaalt een extra tarief voor deze dienstverlening buiten de reguliere openingstijden. Het hogere tarief geldt op werkdagen en zaterdagen vanaf 18.00 uur tot 8.00 uur 's ochtends en op zon- en feestdagen de hele dag.

Service en deskundigheid

De apothekers en de apothekersassistentes doen hun uiterste best u zo goed mogelijk te helpen. U kunt bij ons terecht voor medicijnen op recept, zelfzorgmedicijnen en advies. Geef altijd door welke medicijnen u gebruikt - ook zelfzorgmedicijnen kunnen van invloed zijn op de werking van andere medicijnen. De medewerkers van de Wilhelmina Apotheek hebben veel kennis van medicijnen en werken nauw samen met de medisch specialisten en de ziekenhuisapotheek. Wij controleren of uw medicijnen elkaar goed verdragen en wij signaleren wanneer geneesmiddelen niet geschikt voor u zijn, bijvoorbeeld vanwege allergieën. In dat geval nemen wij contact op met uw behandelend arts.

Naar huis

Als u na een ziekenhuisopname of bezoek aan de polikliniek naar huis mag, is de Wilhelmina Apotheek vaak de laatste balie waar u langs gaat. U kunt hier de medicijnen halen die u thuis nodig heeft. Onze apotheek is dan ook een belangrijk schakelpunt tussen het ziekenhuis, uw huisarts en uw vaste apotheek.

HKZ-keurmerk

De Wilhelmina Apotheek beschikt al sinds 2005 over het HKZ-keurmerk voor openbare apotheken. Dit betekent dat we onze zaken goed op orde hebben, onze klanten centraal stellen en voortdurend werken aan het verbeteren van onze zorg- en dienstverlening.

Wachttijden

Dankzij een nieuwe werkwijze is het ons gelukt de wachttijden in de apotheek flink te verminderen: vier op de vijf patiënten wordt binnen vijf minuten geholpen.

Thuisbezorging

In bijzondere gevallen kunt u uw medicijnen thuisbezorgd krijgen.

Intensieve samenwerking

De Wilhelmina Apotheek werkt nauw samen met de ziekenhuisapotheek van het WZA. Deze apotheek bevindt zich elders in het gebouw en is verantwoordelijk voor de farmaceutische zorg in het ziekenhuis en in een groot aantal andere zorginstellingen in de regio. Dankzij de intensieve samenwerking met de ziekenhuisapotheek en de medisch specialisten zijn we in staat om de kwaliteit van onze zorg continu te verhogen.  

Vragen?

We vinden het belangrijk dat u goed begeleid wordt. Daarom krijgt u bij elk medicijn informatie over het gebruik, de werking en mogelijke bijwerkingen. Als u nog vragen hebt, dan kunt u telefonisch of voor een persoonlijke afspraak bij ons terecht. Wij hebben een aparte spreekkamer om uw privacy te garanderen.