Naar hoofdinhoud Naar footer

Wondexpertisecentrum (WEC)

Voor wonden die moeilijk te behandelen zijn

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 52 10
Afdelingsnummer

51

wachttijd icoon
Wachttijd

Bekijk hier de wachttijden

oudere-dame

Wondexpertisecentrum

Ieder jaar hebben ongeveer 500.000 Nederlanders te kampen met ingewikkelde wonden die moeilijk te behandelen zijn. Wonden als een diabetische voet, een open been of decubitus. Als u zo'n lastige wond hebt, kan uw (huis)arts u doorverwijzen naar het Wondexpertisecentrum (WEC) van het WZA. U kunt hier altijd binnen twee werkdagen terecht.

Team van deskundigen
In het WEC werken verschillende deskundigen intensief samen: de wondverpleegkundigen, een vaatchirurg, een dermatoloog, een plastisch chirurg, een revalidatiearts, een verpleegkundig specialist, een diabetesverpleegkundige, een gipsverbandmeester, een orthopedisch schoenmaker en een podotherapeut. U krijgt altijd een behandelplan op maat mee naar huis. 

Regiofunctie
Het WEC heeft een spilfunctie in de regio op het gebied van wondzorg. Over de behandeling en verzorging van complexe wonden zijn afspraken gemaakt met huisartsen, thuiszorgmedewerkers en verpleeghuismedewerkers. Daardoor kunt u ervan op aan dat u binnen en buiten het ziekenhuis de juiste zorg krijgt.

Ook op verpleegafdelingen
Niet alleen in het WEC, ook op iedere verpleegafdeling werken ten minste twee wondverpleegkundigen. Bovendien komt het WEC-team bij u langs als u bent opgenomen vanwege een wond die moeilijk geneest.