Naar hoofdinhoud Naar footer

Voorlichting over borstvoeding

Ben je zwanger en wil je meer weten over borstvoeding? In de onderstaande video's vertelt Ineke Bakker, lactatiekundige in het WZA, alles over dit onderwerp.

Waar gaat het over?

We laten je in de video's zien hoe moedermelk wordt gemaakt, hoe borstvoeding in de praktijk gaat, hoe je kunt kolven en hoe je sommige moeilijkheden kunt voorkomen of oplossen.

Video 1

De eerste video gaat over de basis van borstvoeding. Je krijgt bijvoorbeeld antwoord op de vraag hoe een borst werkt en hoe je kunt zien dat je kindje genoeg heeft gedronken. 

Video 2

In de tweede video staat Ineke Bakker uitgebreid stil bij de eerste dagen dat je borstvoeding geeft. Hoe leg je bijvoorbeeld je kindje aan de borst? En welke verschillende houdingen kun je aannemen tijdens het voeden? 

Video 3

De derde video gaat over borstvoeding in het WZA. Zo blijft een baby in principe het eerste uur na de bevalling altijd bij de moeder. Daarnaast vertelt Ineke over kolven en hoe borstvoeding verloopt als je een keizersnede hebt gehad.

Video 4

Borstvoeding heeft volgens onze lactatiekundige wel wat weg van autorijden. Je moet het even leren en na een tijdje gaat het als vanzelf. Toch kun je onderweg problemen tegenkomen. Hoe je daarmee omgaat, zie je in deze video. 

Borstvoeding en werk

Wil je meer weten over borstvoeding geven en kolven wanneer je weer aan het werk gaat? Dan kan je het onderstaande filmpje van het Voedingscentrum bekijken.

 

Tip! Podcast 'Borstvoeding en werk, wat kan er'

Myrte van Lonkhuijsen, lactatie-kundige IBCLC* met ruim 20 jaar ervaring, laat je in deze podcast horen dat er veel manieren zijn om werk en borstvoeding op een plezierige manier te combineren.

International Board Certified Lactation Consultant