Naar hoofdinhoud Naar footer

Coschappen

Studenten in het eerste masterjaar (M1) kunnen junior coschappen lopen in het  WZA. Jaarlijkse zijn er veertig geneeskundestudenten die daar gebruik van maken. Plaatsing voor deze coschappen verloopt via het Onderwijsinstituut van het UMCG. In het WZA zijn achttien afdelingen waar coschappen gelopen kunnen worden.

Voor coassistenten die Geneeskunde studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen is het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA), samen met het Martini Ziekenhuis Groningen (MZH), een affiliatieziekenhuis. Er is dan ook een hechte samenwerking tussen het WZA en het MZH.

Tijdens de M1 coschappen wisselt de student een periode van zes weken in de kliniek af met een periode van eveneens zes weken in het Klinisch Trainingscentrum in het UMCG.

Elke woensdag hebben coassistenten een scholingsdag: ’s ochtends in het MZH, waarin ook de medische staf van het WZA participeert, en ’s middags coachgroepen in het UMCG.

Onderwijsteam

Het onderwijsteam bestaat uit vier personen: twee onderwijsartsen, een affiliatiecoördinator en een coördinator coassistenten. Het eerste jaar coschappen is een spannend jaar. Het onderwijsteam is er om dit jaar voor de coassistenten zo leerzaam en prettig mogelijk te laten verlopen. Medisch specialisten verzorgen één keer per week onderwijs tijdens de lunch. Dit draagt bij aan het uitstekende leerklimaat voor het eerste jaar van de masteropleiding geneeskunde.

Semiartsstages

Het is ook mogelijk semiartsstage (keuze coschappen) te doen voor een periode van zes, veertien of twintig weken. Heb je vragen over de mogelijkheden of planning, stuur dan een e-mail naar co-onderwijsbureau@wza.nl.

Meer weten?

Stuur een e-mail naar onze coördinator coassistenten: co-onderwijsbureau@wza.nl.