Naar hoofdinhoud Naar footer

Jaarverslag 2020 online

Het WZA heeft het jaarverslag 2020 online gepubliceerd. Dit is in te zien op de pagina 'Over het WZA'.

Coronavirus

In zijn voorwoord blikt bestuurder Paul van der Wijk terug op een bewogen jaar, dat voornamelijk in het teken stond van het coronavirus. Hij spreekt zijn waardering uit voor de medewerkers die in 'onvoorspelbare en onvoorstelbare omstandigheden' dag en nacht hebben gewerkt om de met het coronavirus besmette patiënten (uit onze eigen regio én daarbuiten) te verzorgen en ook de reguliere zorg zo veel mogelijk doorgang te laten vinden.

Andere ontwikkelingen

Ondanks corona zijn er in 2020 nog tal van andere ontwikkelingen geweest, zoals de oplevering van drie bouwprojecten: ons Ouder en Kind-centrum, de afdeling Intensive Care/CCU en het Spoedplein. Ook werden resultaten geboekt in de digitalisering van de zorg.
Binnen het samenwerkingsverband Samen Zorg Assen zetten we in 2020, samen met ketenpartners, mooie stappen in de overdracht van medicatie, het gezamenlijk organiseren van de nachtzorg en de in-, door- en uitstroom van covid-patiënten. Het streven is om in 2021 nog meer van dergelijke ketensamenwerkingen op te zetten, aldus Van der Wijk.

Het WZA heeft in 2020 een positief exploitatieresultaat gerealiseerd van € 1,2 miljoen.