Naar hoofdinhoud Naar footer

ChiCoN Chirurgen Coöperatie Noord-Nederland

De chirurgen van het WZA en Treant Zorggroep werken al jaren nauw samen. In maart 2019 zijn ze samengegaan in één vakgroep. Door de samenvoeging blijft de chirurgische zorg ook in de toekomst behouden voor patiënten in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen. En kunnen patiënten in de hele regio, 24 uur per dag, zeven dagen per week terecht voor de beste chirurgische zorg.

Krachten bundelen

Aan chirurgische ingrepen worden steeds meer én steeds hogere eisen gesteld. Zo merken de chirurgen dat verdere specialisatie met meer routine per operatie leidt tot betere kwaliteit. Ze willen per jaar een minimum aantal operaties van een bepaald soort uitvoeren. De chirurgen van het WZA en Treant helpen elkaar hierbij.

Door de samenwerking kunnen patiënten op alle vier de ziekenhuislocaties terecht voor de diagnostiek, poliklinische zorg en chirurgische ingrepen. Acute zorg is gecentreerd in Assen en Emmen. Daarnaast zijn de chirurgen in Assen, Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal in de loop van de jaren steeds verder gespecialiseerd. Voor de meer complexe chirurgie kunnen patiënten terecht op de locatie waar we de hoogste kwaliteit bundelen.