Naar hoofdinhoud Naar footer

PCNN Prostaat Centrum Noord-Nederland

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen is onderdeel van Prostaatcentrum Noord-Nederland en behandelt samen met het UMCG, Treant Zorggroep, de Saxenburgh Groep Hardenberg en het Ommelander Ziekenhuis patiënten met prostaatkanker. Alle patiënten die bij deze ziekenhuizen komen vanwege prostaatkanker, worden in het multidisciplinair overleg van Prostaatcentrum Noord-Nederland besproken om zo tot de beste behandeling voor de patiënt te komen.

Sinds de start van de samenwerking in december 2015 heeft Prostaatcentrum Noord-Nederland meer dan 1600 mannen met prostaatkanker een zorgadvies op maat gegeven. De diagnostiek en vaak ook de behandeling van patiënten uit de regio Drenthe kan door de samenwerking gewoon plaatsvinden in het WZA.

Als dat nodig is kan een patiënt voor een gespecialiseerd deel van de behandeling terecht bij een van de andere ziekenhuizen. Zo zijn van de totale groep inmiddels meer dan honderd mannen geopereerd met de Da Vinci-robot bij de Treant Zorggroep. Wanneer Prostaatcentrum Noord-Nederland besluit dat deze ingreep het beste is voor de patiënt, verwijzen de deelnemende ziekenhuizen de patiënt door naar Treant. 

Het Prostaatcentrum Noord-Nederland maakt deel uit van Regionale Oncologienetwerken.

 

Zie ook: Urologie in het WZA.