Artrose

  • Specialisme of afdeling Reumatologie
  • Openingstijden

    Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. De reumaconsulent is aanwezig op dinsdag en donderdag van 8.30 tot 16.00 uur en op woensdag van 8.30 tot 12.30 uur.

  • Afspraak maken? Vragen?
  • Wachttijd
    Informeer bij de polikliniek

In het kort

Bij artrose gaat het kraakbeen in uw gewrichten in kwaliteit achteruit, bijvoorbeeld in uw handen, voeten heupen, knieën of nek. Het wordt dunner, zachter en brokkelig. De pijn bij artrose komt niet door het kraakbeen zelf, maar door andere veranderingen binnen en buiten het gewricht. Om zo min mogelijk klachten te hebben, kunt u zelf een aantal dingen doen. Bijvoorbeeld regelmatig bewegen en afvallen als u overgewicht heb. Eventueel kunt u hulp krijgen van een fysiotherapeut of ergotherapeut. Tegen de pijn kunt u in overleg met uw arts pijnstillers gebruiken.

Wat is het?

Wilt u meer weten over artrose? Ga dan naar de website van ReumaNederland.

Hier vindt u uitgebreide informatie over wat artrose is, hoe het ontstaat, wat de klachten zijn, hoe het verloop is en welke behandelingen er zijn. 

Vragen?

Als u vragen hebt, neem dan contact op met de polikliniek Reumatologie. Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 8.30 en 16.30 uur bellen naar nummer (0592) 32 52 60.