Naar hoofdinhoud Naar footer

Reumatologie

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. De reumaconsulent is aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op woensdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 52 60
Afdelingsnummer

80

l-afbeeldingen-wza-wza-stockfotos-161215-nieuwe-huisstijl-sake-11-maart-2017-se20171129-wza08_kl2

Hebt u pijnlijke spieren, stijve of gezwollen gewrichten en last van vermoeidheid? Of moeite met lopen of het gebruik van uw handen? Het zijn klachten die kunnen wijzen op een vorm van reuma. Uw huisarts heeft vermoedelijk uw bloed al laten onderzoeken en stuurt u door naar de reumatoloog van het WZA voor een precieze diagnose.

Er zijn ongeveer 130 verschillende vormen van reuma, die ook op een verschillende manier behandeld worden. Door bloedonderzoek, lichamelijk onderzoek en eventueel een röntgenfoto, probeert de reumatoloog vast te stellen welke vorm van reuma u hebt. Vervolgens bespreekt u samen de beste behandelmogelijkheid.

Voor sommige vormen van reuma geldt dat de reumatoloog alleen de diagnose stelt, bijvoorbeeld bij artrose. Voor de behandeling gaat u dan terug naar uw huisarts.

Uw ‘eigen’ reumatoloog

In het WZA werken twee reumatologen en een reumaconsulent. Dat betekent bijna altijd dat u een ‘eigen’, vaste reumatoloog hebt. Het betekent ook dat de beide artsen allround zijn – ze weten veel over veel aandoeningen. En door de goede samenwerking met specialisten in andere ziekenhuizen, krijgt u ook de beste behandeling wanneer u een minder bekende vorm van reuma hebt.

Reumaconsulent

Na een afspraak met de reumatoloog volgt vaak een afspraak met de reumaconsulent. Bij haar kunt u terecht voor vragen en extra uitleg over uw aandoening. Ook bespreekt u samen de behandeling die de reumatoloog heeft voorgesteld. Mocht u medicatie krijgen in de vorm van injecties, dan leert zij u hoe u zichzelf kunt prikken.

Naast medicijnen kan uw behandeling ook bestaan uit revalidatie met behulp van bijvoorbeeld een fysio- of ergotherapeut, of een maatschappelijk werker of psycholoog. Ook dit bespreekt u met de reumaconsulent.