Doelgerichte therapie bij kanker

In het kort

Als u kanker hebt, kan de internist doelgerichte therapie adviseren. Doelgerichte therapie brengt minder schade toe aan gezonde cellen dan chemotherapie. Doelgerichte therapie is echter alleen geschikt bij bepaalde vormen van kanker. 

Wat is het?

Doelgerichte therapie (targeted therapy) is een behandeling met medicijnen die de celdeling van kankercellen remmen of kankercellen doden. Doelgerichte therapie heeft als voordeel in vergelijking met chemotherapie dat het minder schade toebrengt aan gezonde cellen.

Om in aanmerking te komen voor doelgerichte therapie moet een tumor bepaalde kenmerken hebben. Ook kunnen niet alle soorten kanker worden behandeld met doelgerichte therapie. 

Als doelgerichte therapie misschien iets voor u is, zal de internist dat met u bespreken.

Uw mening telt

Een compliment, tip of klacht

Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over onze zorg en dienstverlening. Hebt u een compliment, een tip of een klacht? Wij horen het graag. U kunt het volgende doen:

  • Vertel het direct aan degene die er verantwoordelijk voor is.
  • Bel of schrijf onze ombudsfunctionaris.
  • Vul het formulier in dat u kunt vinden op de webpagina Uw mening telt! Hier vindt u ook meer informatie over de klachtenprocedure en uw rechten als patiënt.

De ombudsfunctionaris

  • e-mail: ombudsfunctionaris@wza.nl
  • telefoon: (0592) 32 56 24/32 55 55 (maandag t/m donderdag)
  • postadres: WZA t.a.v. de ombudsfunctionaris, postbus 30.001, 9400 RA Assen