Stemproblemen bij volwassenen

  • Specialisme of afdeling Keel-neus-oorheelkunde (KNO)
  • Openingstijden
    Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • Wachttijd
    Informeer bij de polikliniek

In het kort

Heesheid is meestal het gevolg van verkoudheid of irritatie van de stembanden en gaat dan vanzelf weer over. Als uw klachten aanhouden, kan de KNO-arts kijken wat de oorzaak is. Soms ontstaat heesheid door poliepen (goedaardige zwellingen) op de stembanden. De KNO-arts kan de poliepen dan weghalen. Ook kan blijken dat u hees bent doordat u uw stem verkeerd gebruikt. U kunt dan een verwijzing krijgen naar een logopedist. Door verkeerd stemgebruik kunnen er knobbels groeien op de stembanden. Als het nodig is, kan de KNO-arts deze verwijderen.   

Wat is het?

Meer informatie vindt u op de website van de KNO-vereniging.

Vragen?

Als u een vraag hebt, kunt u contact opnemen met de medewerkers van de KNO-polikliniek. U kunt hen op verschillende manieren bereiken.

  • U kunt uw vraag stellen via de BeterDichtbij app. U krijgt zo snel mogelijk antwoord, in ieder geval binnen drie werkdagen. Let op: u kunt pas een appje sturen als een medewerker van de polikliniek in de BeterDichtbij app een gesprek voor u heeft aangemaakt.
  • U kunt uw vraag stellen via MijnWZA (uw digitale dossier). U krijgt zo snel mogelijk antwoord, in ieder geval binnen drie werkdagen.
  • U kunt bellen. De polikliniek is te bereiken op telefoonnummer (0592) 32 52 25, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur.

Is het dringend? 

Hebt u een dringende vraag,  dan is het altijd het beste om te bellen!