Bekkenbodemkliniek

  • Afspraak maken? Vragen? Om een afspraak te maken kan uw huisarts u verwijzen naar de polikliniek Gynaecologie, telefoonnummer (0592) 32 52 70 of naar de polikliniek Urologie, (telefoonnummer (0592) 32 52 65
  • Specialisme of afdeling Medisch Centrum Wilhelmina
Bekkenbodemkliniek
Als u last hebt van urineverlies (urine-incontinentie) of andere problemen met plassen, verlies van ontlasting (ontlastingsincontinentie), verzakkingsklachten of pijn bij het vrijen, dan kan uw huisarts u verwijzen naar de Bekkenbodemkliniek. U komt dan op een gezamenlijk spreekuur van een gynaecoloog en een uroloog.
De Bekkenbodemkliniek is gehuisvest in het Medisch Centrum Wilhelmina, Borgstee 17, 9403 TS Assen.

Eerste bezoek

Tijdens uw bezoek aan de Bekkenbodemkliniek worden er verschillende onderzoeken gedaan om te kijken wat de oorzaak is van uw klachten. Meteen daarna stellen de gynaecoloog en de uroloog aan de hand van de onderzoeksuitslagen een behandelplan op. 

Vervolgafspraak

Afhankelijk van uw klachten kunt u een vervolgafspraak hebben op de polikliniek Gynaecologie, Urologie of Chirurgie, of met een bekkenfysiotherapeut. De bekkenfysiothherapeut onderzoekt of uw klachten te verhelpen zijn met oefeningen voor de bekkenbodemspieren en bijvoorbeeld een andere toilethouding.