Bekkenbodemkliniek

  • Afspraak maken? Vragen? Om een afspraak te maken kan uw huisarts u verwijzen naar de polikliniek Gynaecologie, telefoonnummer (0592) 32 52 70 of naar de polikliniek Urologie, telefoonnummer (0592) 32 52 65
  • Specialisme of afdeling Medisch Centrum Wilhelmina
Bekkenbodemkliniek
Hebt u last van:
  • urineverlies (urine-incontinentie) of andere problemen met plassen,
  • verlies van ontlasting (ontlastingsincontinentie),
  • verzakkingsklachten, 
  • pijn bij het vrijen?
Dan kan uw huisarts u verwijzen naar de Bekkenbodemkliniek. Om ervoor te zorgen dat u met uw klachten bij de juiste specialist(en) komt, vragen wij u van tevoren een vragenlijst en plas(mictie)lijst in te vullen. Deze krijgt u met de post thuisgestuurd. De gynaecoloog en uroloog nemen de verwijsbrief en de ingevulde lijsten door. U ontvangt daarna een uitnodiging voor een eerste bezoek. 

De Bekkenbodemkliniek is gehuisvest in het Medisch Centrum Wilhelmina, Borgstee 17, 9403 TS Assen.

Eerste bezoek

Tijdens uw bezoek aan de Bekkenbodemkliniek worden er verschillende onderzoeken gedaan om te kijken wat de oorzaak is van uw klachten. Meteen daarna stellen de gynaecoloog en de uroloog aan de hand van de onderzoeksuitslagen een behandelplan op. 

Vervolgafspraak

Afhankelijk van uw klachten kunt u een vervolgafspraak hebben op de polikliniek Gynaecologie, Urologie of Chirurgie, of met een bekkenfysiotherapeut. De bekkenfysiotherapeut onderzoekt of uw klachten te verhelpen zijn met oefeningen voor de bekkenbodemspieren en bijvoorbeeld een andere toilethouding.