CTS-poli

Onderzoek carpaletunnelsyndroom (CTS)

  • Openingstijden

    Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

  • Afspraak maken? Vragen?

    (0592) 32 52 40

  • Specialisme of afdeling Neurologie
  • Wachttijd
    Informeer bij de polikliniek
CTS-poli

CTS-poli

Hebt u vaak last van gevoelloosheid of tintelingen in één of beide handen, dan hebt u misschien het carpaletunnelsyndroom. Meestal doen de verschijnselen zich voor in de duim, wijs-, middel- en ringvinger. Opvallend is dat de symptomen vooral ’s nachts optreden. Soms kunt u overdag minder kracht hebben en dingen laten vallen.

Zenuwbeknelling
De oorzaak van het carpaletunnelsyndroom is een beknelling van een zenuw in uw pols. De plaats van de beknelling is de zogenaamde carpale tunnel. Als u klachten hebt die wijzen op het carpaletunnelsyndroom, kan de huisarts u verwijzen naar de CTS-poli.

Onderzoek
Op de CTS-poli wordt u onderzocht door een neuroloog. Ook vindt er een zenuwgeleidingsonderzoek plaats. Dit onderzoek geeft informatie over de geleiding van prikkels  via de zenuwen die naar uw vingers lopen.

Meteen behandeladvies
Als blijkt dat u inderdaad het carpaletunnelsyndroom hebt, dan krijgt u van de neuroloog meteen een behandeladvies. Soms is een operatie de beste oplossing. In dat geval wordt een afspraak gemaakt voor een gesprek met een orthopedisch chirurg.