Geestelijke verzorging

  • Openingstijden
    Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
  • Afspraak maken? Vragen? (0592) 32 53 49
Geestelijke verzorging

Als u voor opname naar het ziekenhuis moet kan dat spannend zijn en onrust geven. Onzekerheid over wat u te wachten staat, een moeilijk bericht, een operatie, een onderzoek of behandeling, waarvan u niet weet hoe het gaat verlopen. Ook tijdens uw verblijf in het ziekenhuis kunnen onverwachte emoties, herinneringen of overwegingen opeens naar boven komen. Moeilijke leefomstandigheden of - levensgebeurtenissen dienen zich opeens en soms vergroot (opnieuw) aan. 

U kunt tobben over behandelkeuzes die u moet maken of over het perspectief dat u heeft. Vragen als: Waarom overkomt mij dit? Hoe zal het gaan? Hoe moet ik verder? Is er wel een verder? kunnen opkomen.

Naast het contact met artsen, verpleegkundigen en paramedici, die u medisch en lichamelijk ondersteunen, is er in het ziekenhuis een geestelijk verzorger die u kan bijstaan, ondersteunen en begeleiden bij wat u bezighoudt.

In gesprek gaan

Met respect voor wie u bent, ongeacht welke levensovertuiging u heeft, kunt u in vertrouwen met deze professional uw gedachten en emoties delen. Ze kent de (kracht-)bronnen die u steun en houvast kunnen geven - een religie, levensbeschouwing of ritueel. Op uw verzoek kan zij contact leggen met een predikant, pastor, imam of een humanistisch geestelijk begeleider.

Uw partner of naaste familieleden kunnen als zij dat willen tijdens uw verblijf eveneens een beroep doen op de geestelijk verzorger van het ziekenhuis.

Aandachtsgebieden

Meer informatie