Geestelijke verzorging

  • Openingstijden
    Maandag t/m donderdag
  • Afspraak maken? Vragen? (0592) 32 53 49 petra.dekruijf@wza.nl
  • Afdelingsnummer: 0
Geestelijke verzorging

Een opname in een ziekenhuis kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. U hebt het gevoel dat u er alleen voorstaat of bent plotseling juist afhankelijk van de hulp van anderen. Dat kan gedachten en vragen bij u oproepen die de kern van het leven raken. Misschien staat u voor moeilijke keuzes en hebt u behoefte aan een gesprek om uw gedachten op een rij te krijgen. De geestelijk verzorger van het WZA is vertrouwd met vragen naar zin en zingeving. Ze kent de gang van zaken in het ziekenhuis en kan u en uw familie begeleiden en ondersteunen bij wat er op u af komt.

De geestelijk verzorger is er voor u, los van uw levensovertuiging. Ze kent wel de (kracht-)bronnen die u steun en houvast kunnen geven - een religie, levensbeschouwing of ritueel. Op uw verzoek kan de geestelijk verzorger ook contact leggen met een andere geestelijk verzorger zoals een predikant, imam of een humanistisch geestelijk verzorger.

Oecumenische vieringen

In het WZA wordt iedere maand een oecumenische viering gehouden voor patiënten, familie en andere belangstellenden. De vieringen zijn laagdrempelig en sfeervol, met meditatief pianospel en stilte, met het zingen van bekende liederen en met teksten die dicht bij patiënten staan. Een pianist begeleidt de vieringen op muzikaal gebied en na de dienst is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken.

De vieringen zijn op zondag van 10.15 tot 11.00 uur in de vergaderruimten op de begane grond, achter het personeelsrestaurant. De jaarlijkse kerstviering is in de grote hal van het WZA.

Op zaterdagochtend bezoeken vrijwilligers de opgenomen patiënten om hen uit te nodigen voor de viering. De vrijwilligers verzorgen op zondag ook het vervoer van patiënten van en naar de viering.

In de agenda leest u wanneer de volgende viering plaatsvindt.