Pijnpoli

  • Openingstijden
    Maandag van 8.30 tot 12.00 uur, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.
  • Afspraak maken? Vragen? (0592) 32 53 09
  • Afdelingsnummer: 81
  • Wachttijd
    4 weken
Pijnpoli

Hebt u altijd of langere tijd achter elkaar veel of zelfs dagelijks pijn, dan kan dat een behoorlijk stempel drukken op uw leven. Chronische rugklachten of bijvoorbeeld zenuwpijn kunnen u ernstig beperken in wat u kunt. Vaak kan de anesthesioloog op de pijnpoli van het WZA iets voor u betekenen. De anesthesioloog neemt ruim de tijd voor u en doet altijd eerst uitgebreid onderzoek vóór eventueel gestart wordt met een behandeling.

Bent u al onder behandeling van bijvoorbeeld een neuroloog, chirurg of uroloog van het WZA, dan zijn de lijnen kort. Zij kunnen heel snel – vaak al tijdens uw polikliniekbezoek – overleggen met de anesthesioloog om te zien of en welke pijnbehandeling in uw situatie mogelijk is.

De pijnpoli van het WZA heeft zich toegelegd op een aantal specifieke klachten en behandelingen. Wanneer de anesthesioloog van de pijnpoli uw klachten onvoldoende kan verlichten, wordt u doorverwezen naar een andere pijnpolikliniek. Helaas zijn niet alle pijnklachten te verhelpen.

Palliatieve pijnbestrijding

Bent u ernstig ziek, hebt u pijn en is er geen genezende behandeling meer mogelijk, dan kan uw arts u doorverwijzen naar de pijnpoli voor zogenoemde palliatieve pijnbestrijding. In overleg met uw huisarts of behandelend specialist, probeert de anesthesioloog uw pijn te verlichten met medicatie. Luk dit onvoldoende, dan verwijst hij u door naar het UMCG om te zien of men daar iets voor u kan betekenen.

Bereikbaarheid

Op maandagmorgen is er spreekuur op polikliniek 81 (Poli reuma/pijnbestrijding) van 8.30 uur tot 12.00 uur.
Pijnbestrijdingsbehandelingen worden gepland op de maandagmiddag op de poliklinische OK of op de CT-afdeling.
Op dinsdag en donderdag is de polikliniek bereikbaar tussen 10.00 en 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur op (0592) 32 53 09, tenzij anders aangegeven via het antwoordapparaat.