Mw. M. Bastiaans

Verpleegkundig specialist

Bastiaans, M.
Aandachtsgebied(en): Aandachtsgebieden: traumachirurgie en wondzorg.

Als verpleegkundig specialist behandel ik mijn patiënten met oog voor het medische deel gecombineerd met een verpleegkundige blik. Ik kijk naar de persoon (niet alleen de patiënt) en sla bruggen om een totaalplaatje te kunnen behandelen. Een heerlijke functie waar ik veel energie in kwijt kan.

In dit werk liggen erg veel uitdagingen: er is veel te leren, er zijn continu ontwikkelingen en er is veel te behandelen. In hoeverre past de behandeling bij de persoon? Waar is ruimte of juist beperking en hoe ga je daar mee om? 

Binnen het wondexpertisecentrum ben ik laagdrempelig beschikbaar voor de verpleegkundigen om te consulteren. Daarnaast richt ik mij op het verhogen van de kwaliteit. Wat kan beter? Zoeken, plannen maken, structureren en uitvoeren.

Het WZA is een middelgroot ziekenhuis en heeft korte lijnen waardoor de patiënt centraal blijft staan: dit maakt dat de zorg (zo veel mogelijk) op de persoon afgestemd kan worden. De onderlinge laagdrempeligheid is voelbaar voor mij, wat bijzonder prettig en motiverend werkt.

Afdeling(en):

Bastiaans, M.