I. van de Belt

Nier-, diabetes- en vaatverpleegkundige

Belt, I. van de
Aandachtsgebied(en): Specialisaties: hart- en vaatverpleegkundige (preventief en chirurgisch), diabetesverpleegkundige, nierverpleegkundige

In 2003 begonnen op verpleegafdeling A1 als verpleegkundige, ben ik langzaam gegroeid tot waar ik nu sta. Eerst werd de specialisatie hart- en vaatverpleegkundige toegevoegd, vooral op preventie en chirurgisch gebied. In 2011 ben ik samen met twee collega’s begonnen met de chronische nierschade-poli, en sinds 2015 ben ik daarbij ook nog diabetesverpleegkundige geworden. Door deze drie uiteenlopende patiëntengroepen en ziektebeelden heb ik een heel afwisselende baan. Dat het WZA mij de kans heeft gegeven om mij steeds verder te ontwikkelen binnen het ziekenhuis maakt dat ik hier nog steeds met veel plezier werk.

Ik zeg wel eens: als een patiënt pech heeft, ziet hij mij op drie verschillende poli’s. Sommige patiënten ervaren dat juist als prettig. Het voordeel is namelijk niet alleen dat ik de patiënt extra goed ken maar ook dat ik kennis van de verschillende aandoeningen aan elkaar kan koppelen en soms gecombineerde afspraken kan maken, waardoor de patiënt minder vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Afdeling(en):

Belt, I. van de