Naar hoofdinhoud Naar footer

Diabetespoli

Teamwerk rondom diabetes

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 51 66
Afdelingsnummer

104

wachttijd icoon
Wachttijd

Bekijk hier de wachttijden

2-dsc_4437-patient

Veel dorst, heel vaak moe, vaak moeten plassen en gewichtsverlies. Dit zijn klachten die erop kunnen wijzen dat u diabetes (suikerziekte) hebt.

Als u diabetes hebt, betekent dit dat de bloedsuikerspiegel in uw lichaam gemakkelijk uit evenwicht raakt. Vaak wordt beginnende diabetes door de huisarts behandeld. Als de bloedsuikers goed stabiel en laag genoeg blijven, is dit prima.

 

Voor wie?

Uw huisarts verwijst u naar de Diabetespoli van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen als u:

  • diabetes type 1 hebt
  • diabetes type 2 hebt, waarbij u vier keer per dag insuline spuit of wanneer er sprake is van complicaties
  • een insulinepomp hebt
  • zwanger bent en zwangerschapsdiabetes hebt gekregen
  • diabetes hebt en zwanger wilt worden

Begeleiding door internist en diabetesverpleegkundige

Bij de Diabetespoli hebt u ieder jaar een aantal vaste controleafspraken bij een internist en een diabetesverpleegkundige. Voor extra zorg en begeleiding kunnen zij u verwijzen naar andere zorgverleners.   

De internist

Eén keer per jaar komt u bij de internist voor een gesprek. De internist geeft u advies over uw medicijngebruik en bespreekt met u wat u zelf verder nog kunt doen om complicaties te voorkomen.

De diabetesverpleegkundige

Drie keer per jaar komt u bij een diabetesverpleegkundige. De diabetesverpleegkundige helpt u om zo goed mogelijk om te gaan met diabetes. Denk aan: zelf insuline spuiten, zelf bloedglucosewaarden meten, weten wat te doen bij een crisis.

Kinderen en diabetes

De Diabetespoli is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder. Kinderen kunnen terecht bij de Kinderdiabetespoli.

Contact

De diabetesverpleegkundigen hebben maandag t/m vrijdag een telefonisch spreekuur van 08.30 tot 12.00 uur. U kunt ze dan bereiken op telefoonnummer (0592) 32 51 66. Blijf voor spoed aan de lijn!

Hebt u een echt dringende vraag en is het buiten kantooruren? Bel dan de Huisartsenspoedpost op telefoonnummer (0900) 112 0 112.