R. Niemeijer

Ergotherapeut

Niemeijer, R.
Aandachtsgebied(en): Medische aandachtsgebieden: ergotherapie bij neurologische aandoeningen, revalidatie bij handletsel.

Het mooie aan het vak ergotherapie is mensen te kunnen helpen naar een zelfstandiger leven, waarbinnen ze kunnen doen wat belangrijk voor ze is. We begeleiden mensen die in hun dagelijkse handelingen problemen ondervinden door bijvoorbeeld pijn, vermoeidheid, geheugenproblemen of krachtsverlies. Deze problemen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een beroerte, rugklachten, handletsel, artrose of chronische en onbegrepen pijnklachten. Samen proberen we een oplossing te zoeken door activiteiten anders aan te leren, door te oefenen, door het gebruik van hulpmiddelen of door te leren omgaan met de klachten.

In het WZA werken zes ergotherapeuten. We zijn allen in het verleden in verschillende settingen werkzaam geweest, zoals het verpleeghuis, revalidatie, ziekenhuis en eerste lijn. Hier hebben we een brede ervaring en kennis opgedaan. We werken nu met veel plezier in een fijn team op de afdeling revalidatie in het WZA waar ieder zijn eigen specialisaties heeft.

Mijn specialisaties zijn handtherapie en neurologie. Ik werk binnen de poliklinische revalidatie, klinisch op de afdeling neurologie en ik doe eerstelijns ergotherapie.

 

Afdeling(en):

Niemeijer, R.