Naar hoofdinhoud Naar footer

Duizeligheidsinstituut Assen

Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 52 25
Afdelingsnummer

61

wachttijd icoon
Wachttijd

Bekijk hier de wachttijden

2-dsc_3759-zorgverlener-patient-gesprek

Duizeligheid is vaak lastig te omschrijven. Meestal voelt u zich draaierig en hebt u een licht zweve­rig gevoel of voelt u zich onvast op uw benen. Soms zijn er ook andere klachten, zoals angstgevoelens, zweten, geeuwen, zuchten, misselijkheid en braken.

Audiologisch centrum

Om erachter te komen wat de oorzaak is van uw duizeligheid, luistert de KNO-arts vooral naar uw verhaal. Voor verder onderzoek kan hij u doorverwijzen naar het Pento Audiologisch Centrum Drenthe. Daar hebt u eerst een gesprek met een audioloog. Vervolgens wordt u onderzocht. Uw gehoor wordt uitvoerig getest, uw evenwichtsgevoel wordt op verschillende manieren gemeten en er wordt gekeken hoe uw bloeddruk reageert wanneer u vanuit een lighouding opstaat. Het totale onderzoek duurt ongeveer tweeënhalf uur.

Na uw bezoek aan het Audiologisch Centrum Drenthe hebt u een gesprek met de KNO-arts en de audioloog over de uitslag. 

Bij het onderzoeken en behandelen van duizeligheidsklachten werken de KNO-poli van het WZA en het Pento Audiologisch Centrum Drenthe samen als Duizeligheidsinstituut Assen (DIA). Met hun zeer specialistische apparatuur kunnen de KNO-artsen en audiologen uitgebreid onderzoek doen en in korte tijd een heel precieze diagnose stellen. 

 

Onderzoek en behandeling