Naar hoofdinhoud Naar footer

Herniapoli

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 52 40
Afdelingsnummer

8

dsc_5756-wachtkamer-pt-pt-kleiner

Bij een hernia hebt u meestal een scherpe pijn in één bil of been, die u soms ook voelt in uw onderbeen of voet. Bepaalde houdingen of bewegingen maken de pijn vaak erger, bijvoorbeeld staan. Misschien hebt u ook minder kracht in uw been of het gevoel alsof uw been slaapt. Als uw huisarts denkt dat u een hernia hebt, kan hij u verwijzen naar de Herniapoli, een onderdeel van de polikliniek Neurologie.

Samen met de uitnodigingsbrief voor uw bezoek aan de Herniapoli krijgt u een vragenlijst toegestuurd over uw klachten. Het is de bedoeling dat u de vragenlijst ingevuld meeneemt.  

Op de Herniapoli wordt eerst een MRI-scan gemaakt van uw rug. Daarna hebt u een afspraak met een neuroloog. Deze bespreekt uw klachten, doet lichamelijk onderzoek en neemt de uitslag van de MRI-scan met u door. 

Wanneer u bij de neuroloog bent geweest, hebt u een gesprek met een fysiotherapeut. Deze geeft u aanvullende adviezen om ondanks uw klachten zo gewoon mogelijk te blijven bewegen.

Een operatie

Als blijkt dat u inderdaad een hernia hebt, bespreekt de neuroloog met u wat voor u de meest geschikte behandeling is. Meestal verdwijnen de klachten zonder operatie, maar soms is een operatie de beste oplossing. In dat krijgt u een afspraak voor een gesprek met een neurochirurg.