Naar hoofdinhoud Naar footer

Infectiepreventie

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 54 93  
infectiepreventie-website

In een ziekenhuis komen veel mensen met een zwakkere weerstand. Zij zijn extra vatbaar voor ziekmakende virussen en bacteriën. In het WZA doen we er alles aan om te voorkomen dat u of uw bezoek ziek wordt van zo’n virus of bacterie. De afdeling Infectiepreventie zorgt ervoor dat de kans zo klein mogelijk is dat bacteriën en virussen zich in ons ziekenhuis kunnen verspreiden en infecties veroorzaken. 

De medewerkers van Infectiepreventie geven onze zorgverleners advies, scholing en ondersteuning. Ook stellen ze regels op die ervoor zorgen dat we allemaal zo veilig mogelijk werken. Denk bijvoorbeeld aan richtlijnen op het gebied van werkkleding en persoonlijke verzorging. Daarnaast is de afdeling Infectiepreventie betrokken bij technische zaken, zoals het schoonmaken en reinigen van medische instrumenten.

Wat kunt u doen?

Vertel het uw behandelend arts altijd als u drager bent van een resistente bacterie: een BRMO. Ook kunt u uw vragen over de risico’s van verspreiding van bacteriën en virussen met uw zorgverlener bespreken.  

Als patiënt of bezoeker kunt u ook meehelpen aan een zo veilig mogelijk ziekenhuis. Dit begint met een goede hygiëne. Was bijvoorbeeld uw handen na elk toiletbezoek en maak ze regelmatig schoon met handalcohol. De pompjes met handalcohol komt u op veel plekken in het WZA tegen en kunt u als patiënt of bezoeker gewoon gebruiken.

En voelt u zich niet zo fit? Hoest u of bent u wat verkouden? Overweeg dan om uw afspraak of bezoek uit te stellen. Of draag een mondkapje bij verkoudheidsklachten. 

Vragen? 

Als u vragen hebt over infectiepreventie kunt u contact met ons opnemen. De medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar, telefoon (0592) 32 54 93.

Behandelteam

Er zijn geen gekoppelde zorgverleners.

Onderzoek en behandeling

Er zijn geen verwante onderzoek en behandelingen.