Naar hoofdinhoud Naar footer

TIA-service

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 52 40
Afdelingsnummer

8

wachttijd icoon
Wachttijd

Bekijk hier de wachttijden

2-dsc_4034-zorgverlener-medisch

Een scheve mond, verwarde spraak en een lamme arm kunnen wijzen op een TIA. Een TIA is een tijdelijke stoornis in de bloedtoevoer naar de hersenen. De verschijnselen van een TIA zijn dezelfde als van een beroerte maar duren meestal maar enkele minuten. In ieder geval zijn ze binnen een dag verdwenen. Daarna is alles weer normaal. Een beroerte, daarentegen, kan wel blijvende gevolgen hebben. Een TIA kan een voorbode zijn van een beroerte. 

TIA Service

Omdat er na een TIA kans is op een beroerte, moet u bij een TIA zo snel mogelijk contact opnemen met uw huisarts. De huisarts zal u dan doorverwijzen naar de TIA-service van het WZA. Ook als u pas later bedenkt dat u (misschien) een TIA hebt gehad, is het belangrijk om dit met uw huisarts te bespreken.

In het WZA wordt u eerst onderzocht door een arts van de Spoedeisende Hulp. Daarna vindt er een aantal onderzoeken plaats: bloedonderzoek, een ECG (hartfilmpje), een CT-scan van de hersenen en een Duplex-onderzoek (een echo-onderzoek van de halsslagaders). Een neuroloog stelt vervolgens de diagnose en doet zo nodig een voorstel voor een behandeling.

  

Onderzoek en behandeling

Er zijn geen verwante onderzoek en behandelingen.