Wat doe je in het WZA?

“Ik ben verpleegkundige op afdeling B1. Op B1 zien we het specialisme neurologie en longgeneeskunde. Mijn specialisatie is neurologie. De opnameduur verschilt per ziektebeeld. Regelmatig werk ik op de Stroke-unit. Dat is een aparte observatiekamer waar patiënten met een hersenbloeding of herseninfarct binnenkomen en maximaal 48 uur verblijven. In die 48 uur worden de patiënten constant gemonitord en we voeren daarbij neurologische controles uit. Ik begeleid ook stagiaires, erg leuk om te doen.
Ik heb mbo-verpleegkunde gedaan en heb eerst in de verpleeghuiszorg gewerkt, met name met ouderen met dementie. In 2019 heb ik gesolliciteerd bij het WZA. Ik kwam eerst in de flexpool terecht en ben doorgestroomd naar B1.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen?

“Ik vind het mooi om mensen te helpen, daar krijg ik energie van. Het is fijn om voor iemand te zorgen en ook om iemand te zien opknappen. Waarom ik neurologie leuk vind? Er kunnen veel dingen aan de hand zijn met het brein. Veel ziektebeelden hebben te maken met de hersenen. Naast de hersenbloedingen en infarcten zien we op de afdeling ook ziektebeelden als MS, Parkinson, een hersentumor, epilepsie en hernia etc. Kortom, het is een heel breed en interessant specialisme.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Ik werk in een gemotiveerd en dynamisch team met collega’s van alle leeftijden. We vullen elkaar goed aan. Sommigen werken hier al veertig jaar, anderen beginnen net. De samenwerking is heel goed, iedereen staat open voor elkaar. Daardoor is de werksfeer ook goed. Bovendien zijn er doorgroeimogelijkheden binnen het team. Ik zou bijvoorbeeld door kunnen groeien tot regieverpleegkundige.

Wat vind je leuk aan het WZA?

“We zeggen hier weleens: het is net een dorpsziekenhuis. We kennen elkaar, weten van elkaar op welke afdeling we werken, iedereen groet iedereen. Of je nu arts, facilitair medewerker, diëtist of verpleegkundige bent: we zijn allemaal gelijk. We hebben elkaar nodig, anders komen we er niet. Ook op de afdeling waar ik werk is er geen rangorde tussen artsen, verpleegkundigen of facilitair medewerkers. Sommige collega’s zie je meer dan je eigen familie. Ik werk fulltime en ga elke dag met heel veel plezier naar m’n werk. Ik zie het werk als mijn hobby.”

Hoe zie je jouw toekomst in het WZA?

“Ik hoop hier nog lang te kunnen en mogen werken. En als verpleegkundige door te kunnen groeien. Er zijn zoveel mogelijkheden. En dan de veertig jaar vol maken zoals sommige van mijn collega’s!”

Anne Marie Joldersma @WZA

Anne Marie Joldersma @WZA