Wat doe jij als teamleider van de ziekenhuisapotheek?

“In de apotheek verzorgen wij niet alleen de medicatie voor de cliënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis, maar ook nog voor ongeveer 4200 cliënten van diverse zorginstellingen uit de hele regio. Je moet dan denken aan de verpleeghuiszorg, GGZ Drenthe, verstandelijk gehandicaptenzorg en de verslavingszorg. Als teamleider FPZ instellingen, wat staat voor Farmaceutische Patiëntenzorg instellingen, heb ik een ontzettend leuke uitdagende baan! Ik mag meedenken over allerlei nieuwe ontwikkelingen binnen de apotheek en deelnemen aan diverse projecten. Verder sta ik ook dicht bij de werkvloer doordat ik in drukke periodes ook meewerk als apothekersassistente. Verder heb ik ook regelmatig contact met medewerkers van de zorginstellingen waar wij medicatie aan leveren.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen?

“Ik ben bijna dertig jaar geleden begonnen als apothekersassistente in een openbare apotheek. Hier heb ik tien jaar met veel plezier gewerkt. Toen was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Zo ben ik als apothekersassistente in het WZA terechtgekomen. Medicatie en ziektebeelden hebben mij altijd aangesproken. Ook vond ik het altijd erg leuk om medicatie te bereiden zoals zetpillen, zalven en dranken. Dit werd alleen steeds minder gedaan, doordat het kant-en-klaar ingekocht kon worden. Het beroep apothekersassistente is in de loop van de jaren dan ook behoorlijk veranderd. Ik kreeg acht jaar geleden de kans om teamleider van de apotheek te worden en dit bevalt mij heel erg goed.”

Wat vind je mooi aan je werk?

“Geen dag is gelijk en ik mag graag van alles regelen. Ik vind het belangrijk dat alle medewerkers fijn kunnen werken. Als er problemen zijn, probeer ik die zo goed mogelijk op te lossen. Als er iets is met een van onze medicatierobots is het altijd weer een uitdaging om dit zo snel mogelijk te verhelpen en daarna met elkaar de schouders eronder te zetten om de medicatie toch op tijd af te kunnen leveren. Het is altijd weer heel mooi om te zien dat het hele team hier helemaal voor gaat. Verder vind ik de contacten met de medewerkers van het ziekenhuis en de instellingen ook heel belangrijk, ik wil graag dat zij tevreden zijn.”

Wat vind je leuk aan het werken in het WZA?

“De kleinschaligheid, de betrokken collega´s en de fijne sfeer maken het werken in het WZA heel leuk.” 

Hoe zie je je toekomst voor je in het WZA?

“Ik hoop nog lang zo door te mogen gaan en een bijdrage te mogen leveren aan de toekomstige ontwikkelingen van de apotheek. Ik heb het enorm naar mijn zin!”