Naar hoofdinhoud Naar footer

Hind Morsli, facilitair medewerker

‘We hebben het hier goed voor elkaar’

Wat doe je in het WZA?

“Dat varieert van verloskamers schoonmaken tot beschuit met muisjes smeren. Ik ben namelijk facilitair medewerker op de kraamafdeling. De verloskamers hebben prioriteit nummer één. Die moeten schoon zijn. Als het een drukke nacht is geweest met veel bevallingen, dan zet ik ook gelijk nieuwe koffie en thee, en haal ik de gebruikte kopjes op en zet schone klaar. Ook help ik de voedingsassistent met ontbijt rondbrengen. Daarna gaat de vuile vaat weer in de kar, die ik naar de spoelkeuken breng. Als er een spoedbevalling tussendoor komt, breng ik onmiddellijk de couveuse naar de kraamkamer. En als een vrouw op een verlosbed met spoed naar de OK moet, zorg ik meteen weer voor een nieuw bed op de kamer. Het is heel afwisselend werk, de werkdruk is niet voorspelbaar.”

Wat vind je mooi aan je werk?

“De leuke mensen en blije gezichten. Het is altijd mooi als alles goed verloopt. Ik gun iedereen een normale bevalling en een gezond kindje. De kraamafdeling is een superleuke afdeling. Die baby’tjes, het begin van het leven. Het is wel zwaar als er iets niet goed is gegaan. We kunnen er gelukkig met elkaar over praten. Ik wil het niet mee naar huis te nemen, probeer bij de deur van het ziekenhuis afscheid van mijn werk te nemen, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Ik heb zelf kinderen, soms komt het heel dichtbij.”

“Soms hoor ik mensen klagen over de zorg. Dan denk ik aan Marokko, waar ik vandaan kom, waar de zorg zo totaal anders is. Hoe je hier verpleegkundigen en verloskundigen ziet rennen voor een patiënt, zie je in Marokko niet. Natuurlijk, we betalen er voor in Nederland, maar we hebben het goed voor elkaar. Zorg is hier voor iedereen beschikbaar.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen?

“Het is een dankbaar vak. In Marokko ben ik afgestudeerd in talen. Maar ja, de liefde hè? Die bracht me naar Nederland. Ik wilde hier heel graag werken, de beste manier om te integreren. Zo ben ik eerst in de thuiszorg terechtgekomen. Met oudere mensen werken vind ik ook heel leuk. Maar er veranderde veel in korte tijd. Een buurvrouw werkte toevallig in het WZA en zij zei dat facilitair altijd mensen zocht. Ik heb een open sollicitatie gestuurd. En nog een. En nog een. Na de vierde kreeg ik een oproep. Ze dachten, da’s een doorzetter, die stuurt ieder half jaar een brief.”

Wat vind je leuk aan werken in het WZA?

“De leuke sfeer, de kleinschaligheid, de samenwerking met het team. Ik hoor er helemaal bij. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, al die vier jaar dat ik dit nu doe. De afwisseling is ook leuk. En het contact met patiënten. Die zijn hier beslist geen nummer. Vaak tref ik mensen die ik ken of die toevallig uit mijn buurt komen.
Ik heb ook contact met de andere facilitair medewerkers van andere afdelingen. Die ontmoet ik in de teamkamer tijdens het koffiedrinken. Voor mijn gevoel maak  ik deel uit van twee teams.”

Hoe zie je jouw toekomst in het WZA voor je?

“Ik vind dat ik mezelf moet blijven ontwikkelen, dat ik meer uit mezelf kan halen.  Het lijkt me hartstikke leuk om OK-assistent te zijn, hier in het WZA. Ik ga kijken of het mogelijk is de opleiding te doen.”