Naar hoofdinhoud Naar footer

Meeri Udema, IC-verpleegkundige

Wat doe je in het WZA? 

“Ik ben al 17 jaar IC-verpleegkundige, en sinds een half jaar werk ik in het WZA. Hiervoor heb ik in het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis gewerkt. Eerst was ik bang dat dit werk wat minder uitdagend zou zijn, maar dat is het zeker niet. Het is juist erg gevarieerd. Ik werk op zowel de intensive-care als op de hartbewaking. In avond- en nachturen vangen we patiënten op die met spoed geopereerd zijn. Daarnaast hou ik me bezig met Evidence Based Practise. Ik zoek naar wetenschappelijke literatuur en vergelijk die met onze eigen richtlijnen. Als een andere werkwijze beter blijkt te zijn, dan passen we het aan.” 

Waarom heb je voor dit vak gekozen? 

“Ik houd van specialistisch werken, om de diepte in te gaan. Als verpleegkundige wist ik al heel snel dat ik me wilde specialiseren in intensive care. Het is een fantastisch vak! De combinatie van patiënt- en familiecontact en op hoog niveau je werk doen in een leuk team is geweldig.” 

Wat vind je leuk van je werk? 

“Het is heel gevarieerd: ik houd me de ene dag bezig met het beddenoverzicht, de roosters, de capaciteit. En een andere dag sta ik weer aan het bed. Als het nodig is, helpen we collega's op de reguliere afdelingen of de spoedeisende hulp. Op een IC is familiecontact net zo belangrijk als patiëntcontact. Een IC-opname heeft enorm veel impact op familie, het is een heel onzekere periode. Het is fijn dat we hier een prachtige familiekamer hebben, compleet met badkamer. Wat ik heel schrijnend vind is dat er toch nog wel veel mensen alleen liggen en soms ook alleen overlijden. Die hebben geen familie of vrienden om bij ze te zijn. Het gebeurt vaker dan veel mensen denken.”  

Wat vind je leuk aan werken in het WZA? 

“Toen ik hier een ochtend meeliep, wist ik: ja, hier wil ik werken. Het WZA is een gezellig, gemoedelijk ziekenhuis. Het viel me in het begin op dat iedereen elkaar ’s morgens groet. En het is een prachtige, nieuwe IC, gemaakt volgens de inzichten van de IC- en CCU-verpleegkundigen. En belangrijk: het is een heel fijn team.” 

Hoe zie je toekomst voor je in het WZA? 

“Ik weet zeker dat ik hier nog jaren blijf werken. En dan zie ik wel wat er binnen het WZA op mijn pad komt!”