Naar hoofdinhoud Naar footer

Nico Hoogeveen, bouwkundig werkvoorbereider

De Asser Courant portretteert regelmatig mensen in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Deze keer: Nico Hoogeveen, bouwkundig werkvoorbereider.


Wat doe je in het WZA?
“Ik ben één van de vijf werkvoorbereiders van bureau Technische Zaken van het WZA: twee voor elektro, twee werktuigbouwkundigen en ik. Ik doe de planning van verbouw- en nieuwbouwprojecten en verzorg daarvan de begroting. Het uitgangspunt is ons meerjarenonderhoudsplan. Daarin staat precies wat in welk jaar onderhoud nodig heeft of wat vervangen moet worden. Ik richt me vooral op het onderhoud van het gebouw, het terrein en de inventaris. Ook begeleid ik nieuwbouwprojecten: vanaf het inventariseren van de wensen en een begroting opstellen tot het maken van een planning en met de aannemers om tafel zitten.
Verder passen we tekeningen aan als er ook maar iets gewijzigd is: hoeveel stopcontacten zijn er en waar zitten ze, waar zitten de medische gassen en welke zijn het precies en ga zo maar door.”


Waarom heb je voor dit vak gekozen?
“Bouwkunde is heel breed, je kunt er alle kanten mee op. Ik kan de hele dag puzzelen, nadenken en in oplossingen denken. Soms heb ik daar tijd voor, soms is het een noodgeval en moet ik onmiddellijk in actie komen. Ook erg leuk! Het allermooiste vind ik het zichtwerk: iets maken dat blijft. Het geeft me ook veel voldoening als ik zie dat de gebruikers blij zijn.”


Wat maakt jouw werk leuk?
“Geen dag is hetzelfde. Zo is onlangs bijvoorbeeld op de poli Oogheelkunde verbouwd omdat er een extra oogarts kwam. En we hebben de Spect-CT’s van de röntgenafdeling naar een andere plek in het WZA gebracht. Zo’n machine weegt nogal wat, dus dan kijk ik wel of de vloer het dragen kan. Op dit moment zijn we de buitengevel aan het schilderen, vervangen we dakbedekking en richten we onze nieuwe locatie Noorderpark in. Van een nieuwe balie en wandposters tot routebordjes.
Ik ken het WZA van haver tot gort. Het ene moment sta ik op het dak, het andere moment in het mortuarium. Ik overleg met Jan en alleman. Wij van Technische Zaken zorgen er 24-7 voor dat de zorg door kan gaan, iedere dag weer. We zijn het kloppend hart van het ziekenhuis.”


Wat vind je leuk aan het WZA?

“Het WZA is gemoedelijk. Het zijn korte lijntjes. Dat zegt iedereen die hier werkt, maar het is ook echt zo. We kunnen heel veel lol hebben met elkaar maar ook heel serieus dingen aanpakken. Ik zit hier zeker op mijn plek. Ik heb veel kansen gekregen om door te groeien hier in het WZA en die kansen heb ik ook gegrepen. Ik kwam binnen als technicus en nu ben ik werkvoorbereider! Ik ga nog iedere dag met plezier naar mijn werk.”


Hoe zie je jouw toekomst in het WZA voor je?
“Ik werk hier nu 14 jaar en ik zie mezelf hier wel blijven. Meer bekendheid voor het werk van Technische Zaken zou ik wel leuk vinden. Daarom ben ik met een collega een Instagram-account begonnen: tz_wza. We zoeken nog volgers!”