Naar hoofdinhoud Naar footer

Saskia Carli adviseur e-health

Wat doe je in het WZA?

“Als adviseur e-health probeer ik digitale zorg toegankelijk te maken voor alle patiënten van het WZA. Denk daarbij bijvoorbeeld aan contact met de arts via een app, digitaal gegevens uitwisselen of telemonitoring, waarbij een patiënt op afstand in de gaten gehouden wordt. Niet iedereen is blij met digitale ontwikkelingen. Niet iedereen hoeft ook van alle mogelijkheden gebruik te maken. Maar sommige vormen zullen wel steeds noodzakelijker worden, zoals het zelf maken van afspraken of het invullen van een vragenlijst vóór een afspraak. Het is niet de vraag of we digitale zorg moeten gaan leveren, maar wanneer en hoe. Als we e-health goed inzetten, kunnen we veel bereiken. Daar wil ik aan bijdragen.”

Wat vind je mooi aan je werk?

‘Heel veel! Als ik er maar een klein stukje aan kan bijdragen dat we ook in de toekomst de zorg kunnen blijven leveren die onze patiënten verdienen zoals we dat willen, dan ben ik al heel blij. Laatst zei een specialist: ‘Ik heb zo’n goed gesprek gehad omdat de patiënt beter voorbereid was door de vragenlijst’. Dat is toch geweldig?
Afgelopen jaar hebben we het Infoplein Digitale Zorg gerealiseerd, daar ben ik echt trots op. Mensen kunnen bij het Infoplein terecht met vragen en digitale problemen. Het is een voorbeeld van hoe ik probeer digitale zorg voor iedereen toegankelijk te maken.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen?

“Ik heb hiervoor twaalf jaar als diëtist in het WZA gewerkt. Altijd met veel plezier. Daarnaast heb ik in de ondernemingsraad gezeten en heb ik lesgegeven aan de opleiding voor voedingsassistenten. Na die twaalf jaar ben ik adviseur integraal capaciteitsmanagement geworden, ook in het WZA. Daar heb ik veel geleerd van hoe processen werken op al die verschillende afdelingen. Nu sla ik als adviseur e-health een brug tussen zorg en ICT. Dat ligt me goed. Als een zorgverlener mij uitlegt wat hij wil, kan ik de ICT’ers uitleggen wat er gebeuren moet. Ik kan die twee werelden bij elkaar brengen.”

Wat vind je leuk aan werken in het WZA?

“De laagdrempeligheid is heel fijn. Iedereen is benaderbaar en kan met elkaar in overleg, ongeacht functie. Dat werkt heel prettig, want ik ben zelf ook erg open en direct. Het WZA past goed bij mij. Ik heb het WZA in mijn hart gesloten!’

Wat wens je voor de toekomst?

“Ik hoop over vijf jaar te kunnen zien wat de digitale mogelijkheden hebben opgeleverd en dat ik dan kan zeggen: de kwaliteit van zorg heeft er niets op ingeleverd, het is zelfs beter geworden. Ik geloof dat e-health het middel is om de toekomst mee te lijf te gaan. Ik vind het heel leuk dat ik daar vanaf het begin een bijdrage aan kan leveren. Ik hoop ook dat patiënten gewoon hulp durven vragen. We geven het met alle liefde.”