Afspraak op de polikliniek Fysiotherapie

 • Specialisme of afdeling Fysiotherapie
 • Openingstijden
  Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur
 • Afspraak maken? Vragen? (0592) 32 53 10

In het kort

Problemen met bewegen of met uw lichaamshouding kunnen u beperken in wat u kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan rugklachten, ademhalingsproblemen of chronische pijn. Of na een operatie waarbij u het bewegen weer moet opbouwen.
Uw arts kan u verwijzen naar een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut is een deskundige op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u. Met als doel om u weer zo goed mogelijk te laten functioneren in uw dagelijks leven.

Wat neemt u mee?

Hebt u een afspraak op de polikliniek Fysiotherapie, dan meldt u zich de eerste keer met uw patiëntenpas bij het secretariaat van de polikliniek. 

Patiëntenpas

Als u nog geen patiëntenpas hebt, kunt u er een laten maken in de centrale hal. Hiervoor hebt u een zorgverzekeringspas en een ID (identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs) nodig.

Afspraken­kaart

Na uw eerste polikliniekbezoek krijgt u van de secretaresse een afsprakenkaart mee. Bij vervolgbezoeken hoeft u zich niet meer te melden bij het secretariaat, maar is het vol­doende als u uw afsprakenkaart in het daarvoor bestemde bakje doet bij de balie.

Na afloop van uw bezoek krijgt u bij het secretariaat uw afsprakenkaart terug met de nieuwe afspraak.

Op tijd of juist verhinderd

Op tijd

Wij vragen u vriendelijk om op tijd te komen. Bij uw eerste afspraak vragen we u 5 minuten eerder aanwezig te zijn. Dan kunnen we u inschrijven. 

Verhinderd?

Wij gaan ervan uit dat u zich aan de gemaakte afspraak houdt. Als u beslist niet kunt komen, wilt u dit dan minstens 24 uur van tevoren doorgeven bij het secretariaat! In uw plaats kunnen we dan iemand anders helpen.

Voorzieningen

Parkeerkaart

Bij de achteringang van de polikliniek Fysiotherapie zijn invalidenparkeer­plaatsen. In overleg met uw fysiotherapeut kunt u als het nodig is een parkeerkaart krijgen.

Voorzieningen

Op de polikliniek Fysiotherapie is een douchegelegenheid, met kleedhokjes en kluisjes.

Vergoedingen

In sommige gevallen wordt fysiotherapie vergoed door de basisverzekering. De regels zijn behoorlijk ingewikkeld. Vraag bij twijfel altijd uw zorgverzekeraar!

Voor kinderen/jongeren tot 18 jaar

 • Tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen fysiotherapie sowieso vergoed. Voor de vergoeding van extra behandelingen is toestemming nodig van de zorgverzekeraar.
 • Tot 18 jaar wordt fysiotherapie voor aandoeningen die op de lijst chronische aandoeningen fysiotherapie staan volledig vergoed.
 • Tot 18 jaar gelden voor artrose aan knie of heup, urineverlies, etalagebenen en ziekenhuisopname dezelfde regels als voor volwassenen.

Voor volwassenen

 • Als u een aandoening hebt die op de lijst chronische aandoeningen staat, wordt fysiotherapie vanaf de 20ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.
 • Bij artrose aan knie of heup krijgt u eenmalig maximaal 12 behandelingen in 12 maanden vergoed.
 • Bij urineverlies krijgt u eenmalig 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed.
 • Bij etalagebenen krijgt u maximaal 37 behandelingen per jaar vergoed
 • Bij COPD krijgt u, afhankelijk van de ziektelast en ziektestabiliteit (longaanvallen), tot maximaal 70 behandelingen per jaar vergoed.

Let op!

 • Als fysiotherapie onder de basisverzekering valt, betalen volwassenen eerst het eigen risico (als dat tenminste niet al besteed is aan andere zorg). 
 • Als de behandeling doorloopt in een volgende kalenderjaar betaalt u opnieuw eerst het eigen risico.
 • Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt geen eigen risico.
 • Om te weten of u voor een vergoeding in aanmerking komt, is het altijd verstandig om uw polisvoorwaarden na te lezen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Vragen?

Als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met een medewerker van de polikliniek Fysiotherapie.

 • U kunt uw vraag stellen via de BeterDichtbij-app. U krijgt zo snel mogelijk antwoord, in ieder geval binnen drie werkdagen. Let op: u kunt pas een appje sturen als een medewerker van de polikliniek in de BeterDichtbij-app een gesprek voor u heeft aangemaakt.
 • U kunt uw vraag stellen via MijnWZA (uw digitale dossier). U krijgt zo snel mogelijk antwoord, in ieder geval binnen drie werkdagen.
 • U kunt bellen naar de polikliniek Fysiotherapie. De medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.00 uur, telefoonnummer (0592) 32 53 10.

Is het dringend?

Hebt u een dringende vraag, dan is het altijd het beste om te bellen!

Reval14 - december 2020