Hartrevalidatiepoli

  • Openingstijden

    Dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur

  • Afspraak maken? Vragen?

    Als u vragen hebt over het hartrevalidatieprogramma of uw herstel daarna, kunt u bellen met de coordinatoren hartrevalidatie, telefoonnummer (0592) 32 55 84.

Hartrevalidatiepoli

Na een hartinfarct of een andere hartaandoening, een hartoperatie of een dotterbehandeling kunt u in het WZA deelnemen aan een hartrevalidatieprogramma. Belangrijk is dat u erin slaagt een nieuw evenwicht te vinden, lichamelijk en geestelijk. Hartrevalidatie kan u daarbij helpen. In de loop van de revalidatieperiode leert u uw eigen grenzen ontdekken. U leert inzien wat uw eventuele beperkingen zijn, maar vooral ook welke mogelijkheden u hebt. Op die manier krijgt u meer zelfvertrouwen en kunt u beter functioneren.

Hartrevalidatieteam

Het hartrevalidatieprogramma valt onder verantwoordelijkheid van het hartrevalidatieteam. Dit bestaat uit cardiologen, fysiotherapeuten, medisch maatschappelijk werkers, psychologen en coördinatoren hartrevalidatie.  

Partner

Omdat een hartziekte invloed kan hebben op uw dagelijks leven, wordt uw partner of naaste familie zo nauw mogelijk bij de revalidatie betrokken.

Op maat

Het hartrevalidatieprogramma bestaat uit een aantal vaste onderdelen, zoals een serie informatiebijeenkomsten, een bewegingsprogramma en een ontspanningsprogramma. Ook krijgt u leefregels voor thuis Daarnaast wordt het programma zoveel mogelijk afgestemd op uw individuele behoeften. Bij alles wat u doet, is het belangrijk dat u zelf in de gaten houdt hoe ver u kunt gaan.

Er zijn speciale programma's voor na een hartinfarct, een andere hartaandoening, een hartoperatie (bypassoperatie of een hartklepoperatie) of een dotterbehandeling.