W.A. Boekestein

Neuroloog

Boekestein, W.A.
Aandachtsgebied(en): Aandachtsgebieden: algemene en acute neurologie, bewegingsstoornissen, neuromusculaire ziekten, klinische neurofysiologie.

Tijdens mijn studie geneeskunde in Antwerpen raakte ik geboeid door het vak neurologie. Ik vond het opmerkelijk dat een juiste diagnose vaak al gesteld kan worden met een aantal gerichte vragen en een gedegen klinisch onderzoek. Ik heb ervaren dat deze 'klinische blik' van het grootste belang blijft in de neurologie, ondanks de toenemende beschikbaarheid van hoogstaand aanvullend technisch onderzoek. Ik ben gefascineerd door de ontwikkelingen die het neurologisch vakgebied de laatste jaren heeft doorgemaakt, maar ik haal mijn voldoening toch met name uit het directe contact met de patiënt.

Ik heb mijn opleiding tot specialist doorlopen in het Medisch Spectrum Twente in Enschede en kon daarna, in 2013, meteen in het WZA als neuroloog aan de slag. Door de relatief beperkte schaal van het ziekenhuis kennen de medewerkers elkaar. Onderlinge samenwerking verloopt vriendelijk en efficiënt, dit pakt positief uit voor de kwaliteit van zorg. Ik werk hier elke dag met veel plezier.

Als vakgroep neurologie hebben we deskundigheid op het gebied van de algemene neurologie in de volle breedte. Daarnaast hebben we gespecialiseerde poli’s, zoals de herniapoli, hoofdpijnpoli, Parkinsonpoli, geheugenpoli en een spreekuur voor botulinetoxine-injecties. We streven ernaar persoonlijke zorg te bieden, met zorg op maat voor iedere patiënt.

Afdeling(en):

Boekestein, W.A.