Gynaecologie

  • Openingstijden
    Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
  • Afspraak maken? Vragen? (0592) 32 52 70
  • Afdelingsnummer: 43
  • Wachttijd
    4 weken
Gynaecologie

Een gynaecoloog is gespecialiseerd in aandoeningen die te maken hebben met de vrouwelijke geslachtsorganen: uw baarmoeder, eierstokken en eileiders, schede (vagina), schaamlippen (vulva). Bij menstruatiestoornissen, problemen met anticonceptie of een afwijkend uitstrijkje zal de huisarts u bijvoorbeeld verwijzen naar de gynaecoloog.

Verloskunde

De gynaecoloog is ook de specialist naar wie u toe gaat als u zwanger bent en er zijn medische bijzonderheden. Samen met de klinisch verloskundige begeleidt de gynaecoloog u tijdens uw zwangerschap. Zo nodig is de gynaecoloog ook bij de bevalling aanwezig. 

Fertiliteitskliniek

Als u een kinderwens hebt maar het lukt niet om zwanger te worden, dan kunt u terecht bij de Fertiliteistkliniek voor onderzoek en zo nodig behandeling. De oorzaak van het uitblijven van een zwangerschap ligt net zo vaak bij de vrouw als bij de man. Daarom kijkt de gynaecoloog bij het vruchtbaarheidsonderzoek altijd naar beide partners. 

Bekkenbodemkliniek

Hebt u last van urineverlies (incontinentie) en denkt uw huisarts dat er sprake is van een verzakkingsprobleem, dan kan deze u doorverwijzen naar de Bekkenbodemkliniek. U komt dan op een gezamenlijk spreekuur van een gynaecoloog en een uroloog. Tijdens uw eerste bezoek worden er verschillende onderzoeken gedaan om te kijken wat de oorzaak is van uw klachten. Meteen daarna stellen de gynaecoloog en de uroloog aan de hand van de onderzoeksuitslagen een behandelplan op. 

Seksuologiepoli 

Bij seksuele problemen kan uw huisarts of specialist u verwijzen naar de Seksuologiepoli. Afhankelijk van uw klachten hebt u daar een intakegesprek met een gynaecoloog of een uroloog. Binnen het seksuologisch team bespreekt de gynaecoloog of uroloog vervolgens wat in uw geval de beste behandeling is.