Persoonlijke zorg tijdens uw opname

Een ziekenhuisopname kan allerlei emotionele, psychoso­ciale en praktische problemen veroorzaken. In het WZA hebben wij ook oog voor die kant van ziek zijn. Ondanks de drukte van alledag proberen wij zo veel mogelijk persoonlijke aandacht te bieden. Zo weten we hoe het écht met u gaat en welke zorg u nodig hebt. Lees meer over de persoonlijke steun en zorg die we u kunnen bieden.

Bezoek is welkom

Natuurlijk kunt u bezoek ontvangen als u in het ziekenhuis bent opgenomen. De bezoektijden vindt u hier. De bezoektijden zijn zo gekozen dat u voldoende rust krijgt, op uw gemak kunt eten en eventuele onderzoeken behandelingen ongestoord kunnen plaatsvinden.

Houd er, voor uw eigen rust, rekening mee dat er niet meer dan twee bezoekers tegelijk bij u op de kamer mogen komen. Als u van uw kamer af kan en mag, kunt u de hele dag door bezoek ontvangen op de verpleegpleinen en in de koffiecorner.

 

Verpleegafdelingen 

Het WZA heeft tien verpleegafdelingen. De meeste verpleegafdelingen hebben een letter en een cijfer in hun naam. Het cijfer staat voor de etage waar de afdeling ligt. Elke afdeling heeft zijn eigen specialisatie. 

Begane grond

  • Verpleegafdeling C0 is voor vrouwen die zwanger zijn, moeten bevallen of net bevallen zijn.

Eerste verdieping

  • Verpleegafdeling A1: hier verblijven vooral patiënten die onder behandeling zijn van een internist.
  • Verpleegafdeling B1: op afdeling B1 verblijven patiënten met een neurologische aandoening en patiënten met klachten aan de longen en luchtwegen. Patiënten die een beroerte hebben gehad, worden de eerste 48 uur verpleegd op de zogenaamde Stroke Unit.
  • Verpleegafdeling C1 is de kinder- en jeugdafdeling van het WZA. Hier worden kinderen en jongeren opgenomen van nul tot achttien jaar. Binnen de afdeling is een aparte zuigelingen-unit.
  • Verpleegafdeling MPU (medisch psychiatrische unit). Dit is een onderdeel van afdeling A1. Hier verblijven patiënten die naast lichamelijke problemen ook psychiatrische klachten hebben.

Tweede verdieping

  • Verpleegafdeling A2: voor patiënten met een orthopedische of urologische aandoening. Ook worden regelmatig patiënten opgenomen met een kaakaandoening of met keel-neus-oorklachten.
  • Verpleegafdeling B2: voor patiënten met een chirurgische aandoening die na de operatie in ieder geval één nacht in het ziekenhuis moeten blijven.
  • Verpleegafdeling C2 is gespecialiseerd in cardiologie. Ook de afdeling Hartbewaking is hier gevestigd.
  • Afdeling Intensive Care. Wanneer uw belangrijke organen niet meer goed functioneren en u intensieve zorg nodig hebt, wordt u opgenomen op de afdeling Intensive Care (IC). Meestal is dit een gevolg van een ongeluk, een ernstige ziekte of een zware operatie.
  • Chirurgisch Dagcentrum. U verblijft hier als u voor een operatie naar het ziekenhuis komt en meteen dezelfde dag weer naar huis kunt.

Gezond en lekker eten

Tijdens uw opname bent u onze gast. Wij willen graag dat u zich zo prettig mogelijk voelt. Gezond en lekker eten en drinken horen daar ook bij. Rond etenstijd komen de voedingsassistenten bij u aan bed met een maaltijd­wagen. U kunt kiezen uit verschillende producten en gerechten. Zo kunt u zelf beslissen wat u wilt eten en hoeveel. Uiteraard houden we rekening met uw eventuele dieet of voedselallergie. 

Medicatieveiligheid

Tijdens uw opname krijgt u op vaste tijden uw medicijnen uitgereikt. De verpleegkun­digen die de medicijnen ronddelen, moeten zich goed kunnen concentreren. Ze dragen daarom een blauw hesje met de tekst Medicatieronde. Niet storen a.u.b.  

Wilt u tijdens de medicatieronde geen vragen stellen aan de verpleegkundigen? De zorg voor de juiste medicijnen staat op dat moment voorop. Daarna wordt u zo snel mogelijk geholpen. Lees meer over medicatieveiligheid.

Zorg na uw opname

Als u na uw ziekenhuisopname het WZA weer verlaat, betekent dit niet automatisch dat u alles weer zelf kunt doen. De kans bestaat dat u een of andere vorm van zorg nodig hebt. In dat geval wordt voor of tijdens uw opname een transferverpleegkundige ingeschakeld. Deze overlegt met u voor welke zorg u pre­cies in aanmerking komt. Zo nodig wordt uw partner of naaste familie daarbij ook uitgenodigd. Lees meer over de zorg na uw ziekenhuisopname.