Naar hoofdinhoud Naar footer

Dermatologie

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 52 15
Afdelingsnummer

81

wachttijd icoon
Wachttijd

Bekijk hier de wachttijden

2-dsc_4355-zorgverlener-patient-balie

Als u ernstige huidproblemen hebt, verwijst de huisarts u naar de dermatoloog. Dermatologen zijn met name gespecialiseerd in het vroegtijdig herkennen en behandelen van voorstadia van huidkanker. Dat is het belangrijkste onderdeel van hun werk. Daarnaast kunt u bij hen terecht voor bijvoorbeeld een behandeling van ernstige vormen van eczeem of psoriasis, huidallergieën, hyperhidrosis (overmatig zweten) of spataderen. 

Behalve huidspecialist is de dermatoloog specialist op het gebied van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's). Dit heet met een officieel woord 'venereologie'.

Naast behandelingen met medicijnen doet de dermatoloog zelf operatieve ingrepen. Verder maakt de dermatoloog gebruik van speciale dermatologische behandelingstechnieken, zoals cryochirurgie (bevriezingstherapie), elektrochirurgie, lichttherapie en lasertherapie.

 

 

Huidlaserkliniek WZA

Sommige plekjes op uw huid zijn niet schadelijk, maar u kunt ze toch storend vinden. Zoals ouderdomsvlekken, couperose (verwijde bloedvaatjes), acne of ongewenste haargroei. Voor veel van deze huidproble­men kan een laserbehandeling de oplossing zijn. In de Huidlaserkliniek WZA kunt u terecht voor alle laserbehandelingen van uw huid. De Huidlaserkliniek is een zelfstandig onderdeel van de polikliniek Dermatologie. Huidtherapeuten en dermatologen werken er nauw samen.

Teledermatologisch consult

Wanneer u met een huidaandoening bij uw huisarts komt, is het niet altijd mogelijk of nodig dat u meteen wordt doorverwezen naar de dermatoloog. Als de huisarts uw probleem toch wil voorleggen aan de dermatoloog, kan hij dit doen via een teledermatologisch consult. Uw huisarts maakt dan foto's van uw huidaandoening en stuurt deze met aanvullende gegevens via een speciaal beveiligde digitale verbinding naar de dermatoloog. Via hetzelfde systeem kan de dermatoloog vervolgens antwoord geven.