Naar hoofdinhoud Naar footer

Gynaecologie

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 52 70
Afdelingsnummer

43

wachttijd icoon
Wachttijd

Bekijk hier de wachttijden

bankje-hal

Een gynaecoloog is gespecialiseerd in aandoeningen die te maken hebben met de vrouwelijke geslachtsorganen: uw baarmoeder, eierstokken en eileiders, schede (vagina), schaamlippen (vulva). Bij menstruatiestoornissen, problemen met anticonceptie of een afwijkend uitstrijkje zal de huisarts u verwijzen naar de gynaecoloog.

Verloskunde

De gynaecoloog is de specialist als er medische bijzonderheden zijn in de zwangerschap. Samen met de klinisch verloskundige begeleidt de gynaecoloog u tijdens uw zwangerschap. Zo nodig is de gynaecoloog ook bij de bevalling aanwezig. 

Fertiliteitskliniek

Als u een kinderwens hebt maar het lukt niet om zwanger te worden, dan kunt u terecht bij de Fertiliteitskliniek voor onderzoek en zo nodig behandeling. De oorzaak van het uitblijven van een zwangerschap ligt net zo vaak bij de vrouw als bij de man. Daarom kijkt de gynaecoloog bij het vruchtbaarheidsonderzoek altijd naar beide partners. 

Bekkenbodemkliniek

Hebt u last van urineverlies of verzakkingsklachten, dan kan de huisarts u verwijzen naar de Bekkenbodemkliniek. U komt dan op een spreekuur van een gynaecoloog, uroloog en/of een bekkenfysiotherapeut. Voorafgaand vragen we u een vragenlijst in te vullen. Tijdens uw eerste bezoek worden er verschillende onderzoeken gedaan om te kijken wat de oorzaak is van uw klachten. Meteen daarna stelt de arts een behandelplan op. 

Seksuologiepoli 

Bij seksuele problemen kan uw huisarts of specialist u verwijzen naar de Seksuologiepoli. Afhankelijk van uw klachten hebt u daar een intakegesprek met een (gynaecoloog-)seksuoloog of een uroloog. Binnen het seksuologisch team zijn ook een bekkenbodemfysiotherapeut en een psycholoog werkzaam. 

Kanker (gynaecologische oncologie) 

Er zijn verschillende soorten kanker aan de geslachtsorganen. Voor alle vormen van gynaecologische kanker kunt u terecht in het WZA. Hier wordt de diagnose gesteld en wordt u begeleid tijdens uw behandeling. De behandeling is meestal een combinatie van operatie, chemotherapie of bestraling. Chemotherapie kan plaatsvinden in het WZA. Voor bestraling en een operatie gaat u naar het UMCG, behalve als het om baarmoederslijmvlieskanker gaat, dan wordt u in het WZA geopereerd. 

Onderzoek en behandeling