Naar hoofdinhoud Naar footer

Passie voor het vak

In het WZA werken veel gepassioneerde medisch specialisten. Artsen die enthousiast zijn over hun vak en zich graag inzetten voor de verdere ontwikkeling ervan. Maak kennis met een aantal van hen!

Ziekenhuisapotheker Arne Risselada

Maar liefst negentien jaar achter elkaar was ziekenhuisapotheker Arne Risselada (1976) aan het studeren. Nu is hij diep gespecialiseerd in de psychofarmacologie en gebruikt hij al deze kennis om vragen van psychiaters te beantwoorden over de optimale medicatie voor hun patiënten. “Ik maak legpuzzels voor mensen die ten einde raad zijn.”

>> Lees verder

Orthopedisch chirurg Minne Heeg

In heel Nederland is orthopedisch chirurg Minne Heeg bekend. Dat komt omdat hij jarenlang de enige was die de Ganz Osteotomie-operatie uitvoert bij kinderen en jongeren met heupproblemen. Ook al is deze ingewikkelde operatie inmiddels routine voor hem: “Het is nog steeds spannend”.

>> Lees verder

MDL-arts Roberta Manzat

Als jong meisje wist maag-darm-leverarts Roberta Manzat al dat ze dokter wilde worden, haar fascinatie voor gastro-enterologie kwam echter pas later. “Ik houd ervan om mensen te helpen, levens te redden. Die passie moet je hebben als arts.” Begin 2018 emigreerde ze met haar gezin uit Roemenië naar Nederland.

>> Lees verder

Kinderarts Gieneke Gonera

Elke paar jaar begint kinderarts Gieneke Gonera (1965) iets nieuws. Na een obesitaspoli voor kinderen kwam er een poeppoli, een alcoholpoli, een buikpijnpoli en een coeliakiepoli in het WZA. Ook introduceerde ze hypnotherapie en comfort talk op de polikliniek Kindergeneeskunde. "En ik heb nog ideeën genoeg!".

>> Lees verder

KNO-arts Ranny van Weissenbruch

Een vakidioot? Nee, zo ziet KNO-arts Ranny van Weissenbruch (1962) zichzelf niet. “Een vakidioot verdiept zich in één onderwerp. Ik ben juist heel breed bezig.” Een wellicht bovengemiddelde passie kan hem echter niet ontzegd worden. “Je kunt elk vak mooi maken door er actief mee bezig te zijn.”

>> Lees verder

Spoedarts Tahir Housein

Spoedarts Tahir Housein is al jaren een enthousiast pleitbezorger van de spoedecho. Sinds 2020 moeten alle SEH-artsen gecertificeerd zijn in het toepassen van spoedechografie. In het WZA was dat al het geval – mede dankzij Tahir Housein.

>> Lees verder

Chirurg Wim Bleeker 

Het is een rotsvaste overtuiging van Wim Bleeker: als arts moet je er voor je patiënt zijn. Dat plichtsbesef voelt hij al zijn hele carrière als chirurg en laat zich moeilijk begrenzen. Hij heeft wel eens op weg naar een vakantiebestemming de auto, inclusief koffers en gezin, bij het WZA geparkeerd om toch nog iemand te helpen.

>> Lees verder