In het WZA werken veel gepassioneerde medisch specialisten. Artsen die enthousiast zijn over hun vak en zich graag inzetten voor de verdere ontwikkeling ervan. Maak kennis met een aantal van hen!

Kinderarts Gieneke Gonera

Elke paar jaar begint kinderarts Gieneke Gonera (1965) iets nieuws. Na een obesitaspoli voor kinderen kwam er een poeppoli, een alcoholpoli, een buikpijnpoli en een coeliakiepoli in het WZA. Ook introduceerde ze hypnotherapie en comfort talk op de polikliniek Kindergeneeskunde. "En ik heb nog ideeën genoeg!".

>> Lees verder

Gieneke Gonera, kinderarts

KNO-arts Ranny van Weissenbruch

Een vakidioot? Nee, zo ziet KNO-arts Ranny van Weissenbruch (1962) zichzelf niet. “Een vakidioot verdiept zich in één onderwerp. Ik ben juist heel breed bezig.” Een wellicht bovengemiddelde passie kan hem echter niet ontzegd worden. “Je kunt elk vak mooi maken door er actief mee bezig te zijn.”

>> Lees verder

Van Weissenbruch, foto Sake Elzinga

Spoedarts Tahir Housein

Spoedarts Tahir Housein is al jaren een enthousiast pleitbezorger van de spoedecho. Sinds 2020 moeten alle SEH-artsen gecertificeerd zijn in het toepassen van spoedechografie. In het WZA was dat al het geval – mede dankzij Tahir Housein.

>> Lees verder