Naar hoofdinhoud Naar footer

Afspraken inzien, maken, wijzigen

In MijnWZA staat een overzicht van uw afspraken. Dit zijn zowel de afspraken op de polikliniek, de Spoedeisende hulp als de (dag)opnames in het WZA. In MijnWZA staan uw nieuwe afspraken (afspraken in de toekomst) en de afspraken die u al hebt gehad (afspraken in het verleden). U kunt dit overzicht printen.

Let op! Afspraken met een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, medisch maatschappelijk werker, geestelijk verzorger, psycholoog of een activiteitenbegeleider staan vanaf november 2023 in MijnWZA.

Een afspraak verplaatsen of afzeggen

Via MijnWZA kunt u sommige afspraken verplaatsen (via de button 'wijzigen') of afzeggen (via de button 'annuleren'). U kiest de afspraak waar het om gaat en drukt op de juiste button. Als u een afspraak wilt verplaatsen, krijgt u nieuwe data voorgesteld waaruit u kunt kiezen. Als u klikt op 'annuleren', ziet u een schermpje met een bevestiging.

Het verplaatsen of afzeggen van een afspraak kan tot 3 dagen van tevoren via MijnWZA. Daarna kunt u dit alleen nog telefonisch doen. 

Een afspraak maken

Soms is het mogelijk dat u zelf een (controle)afspraak maakt via MijnWZA. U krijgt dan een e-mail waarin staat dat u een afspraak kunt maken. U ontvangt daarbij informatie over hoe u de afspraak kunt maken. 

Na verloop van tijd, als u nog geen afspraak hebt gemaakt, ontvangt u een herinneringsmail. Als u niet zelf een afspraak maakt via MijnWZA, bepalen wij op een gegeven moment een datum en een tijdstip. Kort daarna krijgt u dan een mail met de afspraak.

Planning voor 8 weken
Bij controle-afspraken plannen we maximaal 8 weken vooruit. In het verleden zetten we de controle-afspraak altijd meteen in de agenda, soms wel een half jaar of een jaar vooruit. Dat veroorzaakte veel afzeggingen, zowel aan onze kant als door patiënten. Daarom plannen we nu voor 8 weken. 

Niet alle afspraken kunt u zelf maken of wijzigen

Het maken van een afspraak is soms ingewikkeld. Er worden bijvoorbeeld verschillende zorgverleners of afdelingen gecombineerd. Om die reden is het nog niet mogelijk om overal zelf een afspraak te maken of te wijzigen.

Uitlegvideo

In onderstaande video laten we u stap voor stap zien hoe u uw afspraken kunt bekijken in het WZA. Ook kunt u zien hoe u een afspraak maakt of wijzigt.