Naar hoofdinhoud Naar footer

Hoe logt u in met uw DigiD?

Om toegang te krijgen tot MijnWZA, logt u in met uw DigiD. DigiD staat voor Digitale identiteit. Met uw DigiD kunt u inloggen op websites van de overheid en zorg. Het is een veilige en betrouwbare manier van inloggen. Instellingen die deze inlogmethode gebruiken moeten aan strenge eisen voldoen en worden hier jaarlijks op gecontroleerd. Om het inloggen met uw DigiD extra veilig te maken, is er controle via sms of de DigiD-app. 

Inloggen

Op www.wza.nl/mijnwza staat de button 'Inloggen MijnWZA met DigiD'. Als u hierop klikt komt u in het startmenu van DigiD. U maakt de keuze of u gebruik maakt van de controle met sms of inlogt met de DigiD-app. U vult uw gebruikersnaam en wachtwoord van DigiD in.

  • Kiest u voor sms, dan ontvangt u op uw telefoon een code.
  • Kiest u voor de DigiD-app dan ontvangt u een koppelcode op de app.

Als u de ontvangen code invult komt u in het beginscherm van MijnWZA. 

Uitlegvideo

In onderstaande video laten we stap voor stap zien hoe u inlogt op MijnWZA met de DigiD-app of met een sms-controle. 

Nog geen DigiD?

Hebt u nog geen DigiD, ga dan naar www.digid.nl. Daar leest u hoe u een DigiD aanvraagt. Kies dan meteen voor een DigiD met sms-controle of de DigiD-app. Op deze website wordt stap voor stap uitgelegd wat DigiD is, hoe u een DigiD aanvraagt en hoe u de DigiD gebruikt. 

Wel een DigiD maar nog geen SMS-controle?

Hebt u wel een DigiD, maar nog geen controle met SMS? Ga dan naar de website www.digid.nl om dit aan te vragen. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en kies voor ‘Controle via sms aanvragen’. U vult uw telefoonnummer in en bevestigt deze met een sms. Binnen 3 werkdagen ontvangt u een brief met een activeringscode.    

Patiënt in het WZA

Toegang tot MijnWZA is alleen mogelijk wanneer u in het WZA als patiënt staat ingeschreven. U kunt zich laten inschrijven bij de receptie, de eerste keer dat u een afspraak hebt in het WZA. De receptiemedewerker vraagt u dan een geldig identiteitsbewijs te laten zien. Dit kan een ID-kaart, een rijbewijs of een paspoort zijn. 

Moeilijk?

Vindt u het moeilijk om een DigiD aan te vragen en ermee te werken? Op www.digid.uabc.nl wordt stap voor stap verteld (ingesproken) wat u precies moet doen. Heel eenvoudig en duidelijk.

De uitleg wordt ook gegeven in het Engels, Frans en Arabisch.

DigiD-cursus

Bij de bibliotheek Assen kunt u de cursus 'Werken met de E-overheid' volgen. Tijdens deze (gratis) cursus leert u onder andere hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Nieuwe Kolk, telefoonnummer (088) 012 88 88.