Fysiotherapie

  • Openingstijden
    Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur
  • Afspraak maken? Vragen? (0592) 32 53 10
  • Afdelingsnummer: 20
  • Wachttijd
    Informeer bij de polikliniek
Fysiotherapie

Problemen met bewegen of met uw lichaamshouding kunnen u beperken in wat u kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan rugklachten, ademhalingsproblemen of chronische pijn. Of u hebt een operatie ondergaan waarbij u een kunstgewricht kreeg en u juist het bewegen weer moet opbouwen.
Uw arts verwijst u daarvoor naar een fysiotherapeut - een deskundige op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. Hij adviseert, behandelt en begeleidt u met als doel om u weer zo goed mogelijk te laten functioneren in uw dagelijks leven.

De fysiotherapeuten van het WZA behandelen u tijdens een opname, poliklinisch of in revalidatiedagbehandeling.

Behandeling tijdens een opname

Elke arts kan een fysiotherapeut inschakelen, ze werken op alle verpleegafdelingen. Het is afhankelijk van uw conditie en van de soort therapie of de fysiotherapeut u op de verpleegafdeling behandelt of dat u naar de afdeling fysiotherapie komt.

Poliklinische fysiotherapie

Poliklinische behandeling door de fysiotherapeut gebeurt alleen na verwijzing door uw medisch specialist.

Revalidatiebehandeling

Als u in het WZA revalideert omdat de revalidatiearts u heeft doorverwezen, dan is fysiotherapie een onderdeel van uw behandeling. De fysiotherapeut maakt deel uit van het revalidatieteam. Naast fysiotherapie krijgt u dan soms ook ergotherapie of logopedie of voert u gesprekken met een maatschappelijk werker of psycholoog. Het revalidatieteam stemt de verschillende therapieën en behandelingen zo goed mogelijk op elkaar af. De revalidatiearts bepaalt of u in aanmerking komt voor een revalidatiebehandeling.